Investiţie de 200 de milioane de lei la Uzina Mecanică Sadu

Uzina Mecanică Sadu demarează un amplu proces de retehnologizare care va dura patru ani prin Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, condusă de Marcel Hoară. Investiţia îşi propune schimbarea tuturor utilajelor ducând la creşterea capacităţii de producţie, dar şi evitarea accidentelor de muncă. O astfel de retehnologizare nu a mai fost făcută la UM Sadu din 1975.

Potrivit preşedintelui Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Marcel Hoară, procesul de retehnologizare a fluxului de producţie va începe anul acesta, fiind aprobat studiul de fezabilitate dar şi ordinul ce vizează investiţia. Suma alocată pentru întregul proces se ridică la 200 de milioane de lei. „O retehnologizare a fluxului de producţie nu a mai fost făcută din 1975 fiind necesară pentru a permite creşterea livrărilor, a eficienţei, dar şi a profitabilităţii uzinei. Suma alocată investiţiei este de 200 de milioane lei noi şi se va desfăşura între doi şi patru ani, în funcţie de alocarea fondurilor”, a declarat Marcel Hoară.

Scopul acestei retehnologizări este tocmai acela de a schimba toate utilajele existente la nivelul uzinei cu altele mai performante astfel încât să crească numărul unităţilor produse. „Utilajele sunt foarte vechi, există gâturi care ne închid la două milioane de unităţi. Scopul investiţiei este acela de a aduce echipamente noi astfel încât să trecem de şase milioane de unităţi. Reamintesc că anul 2010 a fost anul schimbării întregului echipament de muncă al angajaţilor, urmează începând de anul acesta schimbarea utilajelor”, a precizat Marcel Hoară.

Acesta a menţionat şi faptul că retehnologizarea fluxului de producţie nu vine neapărat ca urmare a celor două accidente de muncă petrecute anul trecut la UM Sadu ci mai mult în favoarea creşterii profitabilităţii uzinei. „Cunoaştem faptul că cele două accidente de muncă petrecute anul trecut s-au datorat nerespectării normelor de protecţie a muncii şi nu pentru că echipamentele erau vechi, aşadar această investiţie este un pas important în creşterea eficienţei uzinei având în vedere că în anul 2009 ea risca să fie închisă, semn că acum este pe drumul cel bun”, a adăugat Marcel Hoară.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: