Investiţie de 34 de milioane de euro, în pericol. Secretar de stat, la Târgu Jiu!

Vizită ministerială pe viitoarea centură de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Aurelian Flori, s-a aflat vineri pe centura de ocolire pentru a vedea la fața locului unde s-au împotmolit lucrările având în vedere că sunt întârzieri de peste un an la această investiție. Lucrările bat pasul pe loc pentru că zeci de proprietari ai terenurilor ce urmează să fie expropriaţi cer în instanţă despăgubiri mai mari.

Oficialul din Ministerul Transporturilor a vizitat centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, declarând că vrea ca lucrările să nu mai fie sistate. Asta pentru că cel de-al doilea termen de finalizare se apropie și există riscul ca finanțarea de 34 de milioane de euro să se piardă. Expropriaţii sunt cei care pun piedici continuării lucrărilor pentru că vor bani mai mulţi pe terenuri. ”Noi suntem la Târgu Jiu pentru a afla exact realitatea din teren, pentru a debloca această centură a Târgu Jiului destul de importantă pentru oraș. Sunt anumite acțiuni în instanță, de aceea am chemat la discuții toți reprezentanții autorităților locale și județene, pentru a-i ajuta să găsească soluții să finalizeze această investiție. Un singur lucru știm, noi nu dorim să pierdem bani”, a spus Ovidiu Aurelian Flori, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Tot la Târgu Jiu, secretarul de stat Ovidiu Flori a vorbit despre o altă investiție din Oltenia. Este vorba despre drumul expres ce leagă Craiova de Pitești. Ovidiu Flori a declarat la Târgu Jiu că licitația pentru acest drum ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii mai. ”Lucrările înseamnă proiectare și execuție, sfârșitul lunii mai, așa a declarat premierul României. Compania Națională va scoate acest obiectiv de investiții la licitație. După ce se finalizează întreaga procedură, știm exact când se va plăti, nu știu dacă sunt sau nu sunt bani în acest moment, dar de îndată ce va fi scoasă la licitație nu mai poate fi oprită și cu siguranță se vor asigura și sursele de finanțare”, a mai declarat Ovidiu Flori, secretar de stat.

Cât privește centura de ocolire a municipiului Târgu Jiu, lucrările sunt blocate în momentul de față în mai multe puncte, pe anumite porțiuni lucrările deja efectuate începând să se degradeze pe anumite locuri. Mai mult, dacă centura nu va fi finalizată în toamna acestui an, există riscul pierderii finanțării.

Vizualizări: 6,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: