Iriza: Mă pregătesc financiar de patru ani să câştig alegerile

Scarlat Iriza este candidatul USL pe Colegiul 3. Pesedistul spune că, dacă nici de această dată nu va câştiga un mandat de parlamentar, va renunţa la politică. Iriza consideră că cel mai de temut contracandidat este Cosmin Popescu, însă este pregătit să lupte împotriva lui. Nici resursele financiare pentru susţinerea campaniei electorale nu sunt o problemă pentru Iriza, întrucât acesta spune că s-a pregătit încă de acum patru ani.

Rep.: Veţi candida pentru Colegiul 3, din partea USL?

S.I.: În mod sigur voi candida. În aceste zile urmează să se aprobe candidaturile de către Biroul Permanent. Nu cred că vor fi probleme cu colegii mei. Din 20 de membri, fără Puiu Diaconescu ce a demisionat, cred că voi avea decât cel mult patru voturi împotrivă. Aşa s-a întâmplat şi acum patru ani, dar de atunci mi-am mai spălat imaginea în rândul colegilor mei. 

Rep.: Ce şanse credeţi că aveţi, ţinând cont de faptul că aţi mai candidat şi în urmă cu patru ani?

S.I.: Am şanse maxime, mai ales acum când PSD e în alianţă cu PNL. Dacă nu închid Colegiul 3 mă retrag din politică. M-am implicat în acest colegiu chiar dacă am pierdut alegerile în urmă cu patru ani. Din 18 primării, 16 sunt ale PSD-ului sau ale PNL-ului. Voi avea voturi frumoase şi la Fărcăşeşti şi Turburea. La Turburea am câştigat alegerile acum patru ani, chiar dacă era primar Bârcă, iar la Fărcăşeşti ştiu că aproximativ 50% e electorat pesedist.

Rep.: Sunteţi pregătit să candidaţi împotriva lui Cosmin Popescu?

S.I.: Sunt pregătit să candidez împotriva oricui. În cazul în care îl voi avea drept contracandidat pe Cosmin Popescu voi lupta cu toate armele. Voi munci, fără atacuri murdare. Nici acum patru ani nu am dus o campanie murdară chiar dacă Drăguşin de la PNL începuse nişte atacuri la adresa mea. Am stat de vorbă cu el şi am liniştit lucrurile.

Rep.: O campanie electorală este foarte costisitoare. Vă bazaţi şi pe sprijin financiar din partea partidului?

S.I.: Nu mă bazez pe nimeni în afară de buzunarul meu. Nu ştiu exact ce sumă de bani voi cheltui, însă pot să vă spun că mă pregătesc financiar de acum patru ani, de când am pierdut alegerile.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: