ISJ Gorj cere să fie informat despre activitățile din afara școlii

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a cerut explicații instituțiilor de învățământ din Târgu Jiu, cu privire la participarea la activitățile extrașcolare precum ”Miss Boboc” sau ceremonia de absolvire.

  

„Inspectoratul Școlar nu este implicat în aceste activități, doar primăria, într-un soi de colaborare cu unitățile școlare. După ce m-am autosesizat și eu din presă că elevii unor școli sunt implicați în tot felul de activități, seara, am cerut acelor unități școlare să ne notifice și pe noi scris despre aceste activități care presupun prezența fizică a elevilor în afara incintei școlare. Dacă, Doamne -ferește se întâmplă ceva, Ministerul Educației nu întreabă primăria, mă întreabă pe mine. Și Inspectoratul Școlar era în necunoștință de cauză. De atunci, este adevărat, școlile ne-au anunțat. În legătură cu ce nu am fost anunțați nici de primărie, nici de școli, a fost ceremonia de absolvire, despre care am înțeles că va avea loc tot pe stadion, deși pandemia s-a terminat, și despre acest concurs de Miss Boboc. Drept urmare eu am trimis școlilor din municipiu o adresă prin care aș vrea să fiu și eu înștiințată despre procedura operațională de supraveghere a elevilor din afara școlii pentru că eu într-adevăr nu răspund ca instituție de clădiri, răspunde autoritatea locală, dar eu de profesori și elevi”, a afirmat inspectorul general al ISJ, Dana Constantinescu, în cadrul unei emisiuni La Gorj TV.

Miercuri seara, sute de adolescenți au participat, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu Jiu, la concursul „Miss Boboc 2022”. 

De asemenea, festivitățile de absolvire vor fi organizate pe stadion. „Avem 12 mii de locuri pe stadion. Pot participa toți elevii, părinții, toată lumea. Aceste evenimente se vor termina cu concerte. Vom avea cinci concerte în cinci seri, iar intrarea este liberă”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

UPDATE: Primarul Marcel Romanescu a avut o reacție pe Facebook, după această solicitare a ISJ: ”Conducerea ISJ nu înțelege că aici nu este o luptă pentru un monopol asupra activităților școlare, ci o serie de eforturi depuse pentru copiii din acest oraș. Atenția trebuie să fie asupra elevilor și nu asupra unor persoane care ocupă vremelnic niste funcții”.

Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: