Jiul Rovinari vrea şi echipă de fotbal feminin

Clubul primăriei din Rovinari este unul foarte activ în majoritatea competiţiilor la care acesta are secţii afiliate la federaţiile de specialitate. Secţia de fotbal a clubului  Jiul se axează mai ales pe juniori, dar există şi o echipă de seniori care activează la nivel de Liga a patra. În această vară Jiul Rovinari a anunţat că va pregăti şi fete la secţia de fotbal, la cererea unor eleve de la şcolile din Rovinari.

Jiul Rovinari 2016 este clubul cu cea mai rapidă creştere de la înfiinţarea sa în subordinea Primăriei Rovinari, în anul 2016.

Cele mai active secţii, care au şi rezultate foarte bune şi chiar pe plan naţional, sunt cele de box şi fotbal, la box clubul având deja o serie de campioni naţionali, iar la fotbal juniorii de la Jiul reuşind performanţa de a se clasa pe locul I în judeţ la categoria Juniori A1.

Şi echipa de fotbal de seniori a avut evoluţii foarte bune, fiind mereu în apropierea podiumului sau pe podium şi neînvinsă foarte multe etape din returul sezonului trecut.

Acum clubul din Rovinari are posibilitatea de a înfiinţa şi o echipă de fotbal feminin, în acest sens fiind publicat deja un anunţ pentru înscrierea la fotbal a fetelor care doresc să practice acest sport. „Ca urmare a solicitării făcute de un grup de eleve din Rovinari, cu privire la efectuarea a 2 ore de antrenamente sportive la fotbal şi, în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare al clubului sportiv Jiul Rovinari 2016, care prevede acest lucru la capitolul "sportul pentru toţi", conducerea clublui asigură condiţiile necesare la Sala de sport de pe Bulevardul Minerilor, în fiecare sâmbătă, între orele 14-16. Relaţii şi înscrieri la telefon 0767666252”, a anunţat clubul Jiul pe pagina oficială.

Fetele care doresc să practice fotbalul la Rovinari sunt încurajate astfel să vină la antrenamente unde se vor pregăti sub îndrumarea unui instructor sportiv de specialitate, angajat al clubului Jiul, fostul fotbalist Ion Liţoiu.

Gorjul a mai avut o echipă de fotbal feminin la clubul Pandurii Târgu Jiu, formaţie care activa la nivelul primei ligi înainte ca echipa masculină de seniori Pandurii să promoveze în Liga I. Fotbalistele de la Pandurii au fost vicecampioane ale României şi au reuşit să joace şi două finale de Cupa României, în 2006 şi 2007.

Din acest sezon FRF a obligat cluburile de Liga I să înfiinţeze echipe de fotbal feminin la nivel de junioare sau să încheie protocoale de colaborare cu cluburi care au acest profil cu scopul de a promova fotbalul feminin care a luat o mare amploare la nivel mondial.

Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: