Mai multe restaurante și carmangerii amendate

Direcția Sanitar Veterinară Gorj a aplicat în săptămâna de dinainte de 1 mai zece sancțiuni contravenționale, în cuantum de 75.600 lei, unor unități de alimentație publică din Motru, Rovinari, Târgu-Jiu, Turcineşti.

O amendă de 12.000 lei a fost dată la un magazin alimentar, întrucât în incinta unităţii era depozitată în vederea comercializării cantitatea de 132,9 kg carne de oaie (carcase, semicarcase şi sferturi de carcasă) neexpertizată, care nu avea aplicată marca de sănătate care să dovedească faptul că animalele au fost abatorizate într-o unitate autorizată sanitar-veterinar.

O amendă de 10.000 lei a fost dată la o carmangerie, întrucât aparatura frigorifică şi tehnologică era neigienizată. A fost identificată cantitatea de 83 kg carne de capră, care nu era expertizată sanitar-veterinar. Tot o amendă de 10.000 lei a fost dată la o măcelărie, pentru că, la momentul verificării, în camera de refrigerare a materiilor prime au fost identificate pachete cu ceafă de porc preambalată aşezate direct pe paviment.

O altă măcelărie a fost amendată cu aceeași sumă, pentru depozitarea necorespunzătoare a cărnii în spaţiile frigorifice, în lăzi de PVC aşezate direct pe pavimentul neigienizat.

Trei magazine alimentare au fost amendate cu câte 10.000 de lei tot pentru lipsă de igienă, lipsă de apă curentă pentru ca angajații să se spele pe mâini, depozitarea alimentelor pe paviment sau lipsa mănușilor de protecție la servirea pâinii.

Au mai fost aplicate trei amenzi mai mici, de câte 1.200 de lei. (M.M.)

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: