Mandat de arestare pentru “sinucigașul” din Tismana

Tânărul din satul Pocruia, ce aparține de orașul gorjean Tismana, care a amenințat joia trecută că se sinucide, nu mai este căutat acum doar de polițiștii din localitate sau de cei din județ, ci și de ceilalți din țară. Anchetatorii au decis să îl dea pe Florin Albișor în urmărire națională după ce căutările de până acum nu au dus la nici un rezultat concret. Dacă e viu, riscă arestarea, el fiind sub control judiciar într-un dosar de furt atunci când a dispărut de acasă, lăsând un bilet de adio.

Joi și vineri acesta a fost căutat inclusiv de pompierii militari cu o barcă pe lacul din localitate, după ce tânărul de 30 de ani amenințase că se va arunca în apa lacului pentru a-și pune capăt zilelor. Pompierii au oprit căutările pentru că nu au descoperit nici un indiciu care să justifice continuarea acestora. Joi și vineri în zonă au fost aduși inclusiv câini de urmă de la Poliție și Jandarmerie pentru a da de Albișor, dar nici aceștia nu au fost de vreun folos.

Mandat de arestare preventivă în lipsă

Ca urmare, anchetatorii înclină să creadă tot mai mult că, de fapt, tânărul a scris un bilet de adio pentru a-și impresiona rudele, cel mai probabil el plecând de acasă în lumea largă pentru a i se pierde urma. Eventuala sa plecare s-a produs în condițiile în care era plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a comis un furt la un magazin din localitate. Nerespectarea condițiilor impuse pentru măsura controlului judiciar a dus, luni, inclusiv la emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă, asta dacă mai are cine să intre după gratii. Judecătoria Târgu Jiu a luat în discuție situația acestuia și a decis, în cele din urmă, să emită un mandat de arestare la domiciliu pe numele dispărutului.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de inculpatul Albişor Florin prin ordonanţa nr. 4904/P/2017 din data de 22.11.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. (…)Dispune înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar, sub puterea căreia se află în cauză inculpatul Albişor Florin, cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare. (…)Impune inculpatului ca pe durata măsurii preventive dispuse să nu părăsească imobilul unde locuieşte situat în Tismana, (…) fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară. (...) în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, a decis instanța.

Albișor le spusese joia trecută rudelor sale că vrea să își pună capăt zilelor pentru că nu dorește să ajungă în pușcărie. Într-un bilet de adio el și-a luat „la revedere” de la fiecare membru al familiei, singura dorință pe care a avut-o fiind aceea ca fratele său să facă un copil pe care să îl boteze cu numele său. „Dragii mei, îmi pare bine că aţi scăpat de mine, pentru că v-am făcut numai rele şi v-am făcut de râs. (...) Neluţu, fă un copil cu Liliana, să-i pui numele meu, Florin!”, a scris Albișor în biletul de adio.

Vizualizări: 6,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: