Mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate. Vezi de când!

Administrațiile publice locale vor putea ridica mașinile parcate neregulamentar, conform unor unei hotărâri de Guvern dată anul trecut. Noile prevederi ar trebui să intre în vigoare după data de 20 ianuarie, însă autoritățile locale din Târgu Jiu spun că așteaptă normele de aplicare.

O noutate este și faptul că ridicarea mașinilor va fi solicitată inclusiv de Poliția Rutieră, care va chema firma care ridică mașinile să pună în practică decizia. Mașinile vor fi ridicate fie de o firmă a primăriei sau de un operator privat desemnat prin licitație, decizia urmând să fie luată de fiecare primărie în parte. Ridicarea vehiculului staționat neregulamentar pe partea carosabilă se aplică în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară, în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația "Staționarea interzisă", pe drumurile publice cu o lațime mai mică de 6m, în pante și în rampe, dar și în alte situații.
Chiar dacă noile reglementări privind parcarea neregulamentară pe carosabil ar urma să intre în vigoare după data de 20 ianuarie, cei de la Poliția Locală Târgu Jiu, cei care au aplicat până acum amenzi pentru astfel de ilegalități, spun că nu au primit clarificări de la autorități în privința aplicării hotărârii de Guvern. "Până în acest moment, la nivelul municipiului Târgu Jiu nu s-a luat o decizie în privința ridicării mașinilor parcate neregulamentar pe carosabil", a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.
Autoritățile locale din Târgu Jiu spun că nu se pot pronunța pentru că nu au fost publicate și normele de aplicare ale hotărârii de Guvern care permite ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar. "Așteptăm normele de aplicare. În momentul în care ne vin știm exact care vor fi variantele pe care vom merge. Și pe noi ne interesează. Pentru noi ar fi important să avem posibilitatea să o facem, rămâne să vedem ce spune legiuitorul", a explicat primarul interimar al municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu.
Potrivit noilor reglementări, autovehiculele parcate neregulamentar pot fi ridicate numai pe platforme. Reprezentanții primăriei Târgu Jiu au spus că nu dispun de astfel de platforme. În trecut mașinile erau ridicate de un utilaj al Transloc și erau depozitate în incinta unității.
Polițiștii locali au aplicat anul trecut 1.680 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 380 mii lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 2 385 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 280 mii lei pentru nerespectarea dispozițiilor Hotărârii Consiliului Local Târgu Jiu nr.125/2011 pentru reglementarea unor reguli în domeniul circulației rutiere pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: