Medicii Soare și Pătrășcoiu rămân șefi de secție. Motivul!

Vești proaste pentru medicii care s-au înscris la concursurile pentru funcțiile de șef pe secțiile de Obstetrică Ginecologie și Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean Gorj. Concursurile nu vor mai avea loc iar procedura va fi reluată. Motivul? Președintele comisiei de concurs a demisionat din funcție, iar fără acesta concursurile nu pot avea loc. Astfel, cele două secții vor fi conduse tot de aceiași șefi, cel puțin pentru încă câteva luni.

Conducerea Spitalului Județean din Târgu Jiu a anunțat că va iniția noi proceduri de organziare și desfășurare a concursurilor pentru funcțiile de șef de secție pentru Secțiile Obstetrică Ginecologie și Chirurgie II. Într-o postare pe site-ul unității spitalicești se arată că motivul este "imposibilitatea constituirii comisiilor de concurs pentru ocuparea funcțiilor".

Managerul Tiberiu Tătaru a venit cu lămuriri. Președintele comisiilor era directorul medical. Funcția era ocupată de medicul Vasile Stănculete, iar acesta a demisionat din funcție. Acum atribuțiile directorului medical au fost preluate de manager însă de la 1 martie președintele Consiliului Județean va trebui să numească un alt director medical interimar. Pentru ca aceste concursuri să aibă loc va trebui mai întâi scos la concurs postul de director medical. Astfel, procedura va mai dura câteva luni. "Conform legii, directorul medical trebuie să fie președintele comisiilor. Neavând director medical, nu s-a putut constitui comisia. După ce numim directorul medical interimar o să pornim procedurile de scoatere la concurs a postului de director medical. După ce se ocupă vom scoate posturile de medic șef la concurs", a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu.

În aceste condiții, medicul Claudiu Soare rămâne în continuare șef pe Secția Chirurgie II iar Dumitru Pătrășcoiu pe Secția Obstetrică-Ginecologie.

Astfel, cei care vor dori să ocupe funcțiile de șef secție vor trebui să depună din nou candidaturile și să treacă prin toată procedura. Pentru funcția de șef al Secției Obstretică-Ginecologie și-au depus candidaturile medicii Adrian Tetileanu și Damian Dițescu, acesta din urmă câștigându-și dreptul de a participa după ce a depus o contestație la Colegiul Medicilor din România. Pentru șefia Secției Chirurgie II și-au depus candidaturile medicii Claudiu Soare și Grigore Udrescu.

Vizualizări: 2,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: