Mii de copaci plantați în câteva luni

Mii de copaci au fost plantați în jurul orașului Rovinari. Proiectul a fost demarat de autoritățile locale și va continua și în următoarele luni. Astfel, speră edilul, localnicii vor putea respira un aer mai curat. Problemele mari de mediu s-au redus semnificativ odată ce a fost mutat depozitul de cărbune de lângă blocurile oamenilor.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat că, până acum, în cadrul proiectului, au fost plantați circa opt mii de pomi. Proiectul, care se numește „Rovinari, un oraș verde”, nu se va opri aici.

Autoritățile au în plan să mai planteze încă două mii de copaci în acest an. “Noi am avut o problemă legată de mediu, dar odată cu mutarea depozitului de cărbune credem că, pe jumătate, s-a reglat acest lucru mai ales că mergem cu pași repezi pentru a ne duce la final proiectul „Rovinari, un oraș verde”. Am plantat opt mii de pomi. Mai plantăm încă două mii în această iarnă și lucrurile se vor schimba încet, încet, ca să schimbăm acest mediu care a fost destul de poluant în ultimii 30 de ani”, a declarat primarul Robert Filip, la Accent TV.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: