Mii de turiști s-au bucurat de zăpadă proaspătă la Rânca

Peste șase mii de turiști au ajuns în stațiunea Rânca, în acest weekend. Au avut și motive să aleagă zona de munte a județului Gorj. A nins timp de trei zile și s-a depus un strat de zăpadă destul de consistent așa că pârtia a fost numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Peste cel existent deja s-a depus un strat de omăt de peste 30 de centimetri. Asta spre bucuria turiștilor care și-au făcut rezervări în zonă, dar și a cabanierilor care se temeau deja că sezonul este compromis fără zăpadă.

A nins abundent, așa că pârtia a fost perfectă pentru schi. „Este foarte frumos. Venim din București pentru prima oară aici, la Rânca. Este mai ieftin și mai liber decât pe Valea Prahovei și ne place aici pentru că pot învăța copiii să schieze”, ne-a spus o turistă. „Am plecat de la Craiova, unde era primăvară. Aici am găsit iarna. Este foarte frumos. Este zăpadă multă, vremea a ținut cu noi și nu regretăm că am venit. Am vrut să renunțăm la rezervare, dar ne-am uitat pe camere, am văzut că ninge și am hotărât să venim totuși. Ne-am plimbat și cu ATV-ul. Sunt multe locuri aici care trebuie descoperite”, ne-a spus un alt turist.

Prețurile pentru închirierea echipamentelor de schi au fost mai ieftine decât în plin sezon. „Am decis să mai lăsăm din preț chiar dacă este vreme frumoasă, avem multă zăpadă și mulți turiști. Închiriem schiurile, clăparii, bețele cu 25 de lei”, a spus Maria Ghițu, administratorul unui centru de închiriere din Rânca.

Cabanierii au anunțat, pe final de sezon, și reduceri la pachetele turistice. „A nins aproape trei zile. S-a depus un strat nou de zăpadă, de peste 30 de centimetri. Am avut peste 5-6.000 de turiști în acest weekend. Putem spune că a fost ocupată cam 85% stațiunea Rânca. Și prețurile la cazare au scăzut cu 10-20%”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Vizualizări: 1,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: