Mirel Rădoi a primit undă verde să preia naționala României

Mirel Rădoi a primit ok-ul din partea UEFA și poate fi selecționerul naționalei mari a României. Deşi nu deține licența Pro, forul de la Nyon a susținut pentru GSP că el e asimilat ca și cum ar avea respectiva diplomă din moment ce a fost admis la cursuri.

După meciul cu Spania, FRF intră oficial în pregătirea semifinalei de Liga Națiunilor, de la finalul lunii martie, meci care fie va scoate definitiv România din drumul spre Euro, fie va deschide perspectiva unei finale pentru ca România să fie prezentă la un turneu final pe care îl va organiza anul viitor.

La acest play-off România va avea un alt selecționer, iar unul dintre cei care au cele mai mari șanse să fie numiți e Mirel Rădoi, cu rezultate foarte bune în ultimul an, pe banca naționalei de tineret.

Alegerea lui Rădoi deschide însă o altă problemă. Dacă are dreptul Mirel Rădoi să stea pe banca unei naționale de seniori din moment ce nu deține încă licența Pro?  Gazeta Sporturilor a luat un punct de vedere oficial din partea UEFA, chiar din partea departamentului tehnic, care are în subordine antrenorii.  Iar răspunsul UEFA care îi ridică lui Mirel Rădoi și ultima barieră în calea numirii la „tricolorii" mari: „Din punctul nostru de vedere, oricine poate fi selecționer dacă deține licența Pro sau dacă urmează cursurile la zi pentru obținerea respectivei licențe".

Cu toate că nu are încă diploma, în urmă cu câteva luni selecţionerul naţionalei mici a fost admis la cursurile pentru licența Pro. Deci e eligibil din punctul de vedere al forului de la Nyon pentru a prelua banca primei noastre reprezentative.

În vară a avut loc examenul de acces la cursurile pentru obținerea licenței Pro. Mirel Rădoi a fost primul și a fost singurul care a avut o medie ce a depășit nota 9.00. Printre cei care au picat s-au aflat Ilie Poenaru, antrenor la Academica Clinceni, dar și Sergiu Radu, fostul atacant al Rapidului.

 NUME / MEDIA GENERALĂ

Rădoi 9,10

N. Constantin 8,92

Oct. Chihaia 8,85

Măldărăşanu 8,74

Mutu 8,71

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: