Miruță: Există microcariere care funcționează ilegal

Un parlamentar de Gorj susține faptul că activitatea microcarierelor din zona Motru este una ilegală. Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, spune că a fost cerută o autorizație pentru exploatare, însă aceasta nu a fost acordată. ”Fac exploatare majoră, se vede din dronă”, a mai declarat Miruță.

”Sunt câteva microcariere din zona Motru care nu au primit autorizație pentru exploatare. Au primit autorizație experimentală. Practic, au avut voie doar să experimenteze pe o suprafață mică, tocmai pentru a vedea dacă sunt resurse acolo sau dacă nu, nici vorbă să vinzi. Au găsit o găselniță de explorare. Ei nu mai respectă condițiile de explorare. Acum se face exploatare majoră, se vede din dronă. Se vede excavația efectivă. Treaba asta că ne-am autorizat pentru una, dar facem alta, că nu vine nimeni cu ruleta, nu merge”, a spus Radu Miruță, la Radio Infinit.

Deputatul acuză faptul că există legături între societățile care dețin microcarierele și administrațiile locale. ”Sunt oameni care au venit și ne-au arătat că au ajuns cu excavația la o distanță care le produce prejudicii. Evident că este complicitate cu primăriile. Sunt niște legături directe. Se închid ochii la foarte multe lucruri care se fac cu ilegalitate”,  a mai declarat acesta.

Liderul USR-PLUS Gorj mai reproșează faptul că cei de la Garda de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului nu iau măsuri în acest sens.

Vizualizări: 2,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: