Mitrescu: ”La CEO nu se impune o privatizare majoritară”

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Constantin Mitrescu, a comentat vineri declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta cu ocazia vizitei în municipiul Târgu Jiu. Mitrescu consideră că în cazul Complexului Energetic Oltenia nu se impune o privatizare majoritară a acţiunilor şi că Ponta se foloseşte de găurile negre din economia ţării pentru a impune acelaşi regim de privatizare.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie au declarat că CEO este o companie profitabilă şi nu îşi are rostul o privatizare majoritară. ”La companiile de stat care nu produc pierderi, o privatizare majoritară nu se justifică. Privatizarea unui pachet de 15% din acţiuni justifică cumva o infuzie de capital pentru asigurarea investiţiilor şi suntem de acord dar domnul premier justifică acest regim de privatizare majoritar cu acele gări negre din economie, gen Oltchim. Poate acolo se impune o astfel de privatizare dar la CEO cu siguranţă nu”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedinte FNME.

INTERESE

Cât priveşte declaraţiile premierului vis-a-vis de scăderea numărului de directori, Mitrescu își dă acceptul. Spune că ar o soluție bună pentru a le mai crește un pic salariile angajaților din mediul productiv. ”E un lucru bine gândit scăderea numărului de directori. Pe noi nu ne interesează unde este sediul, ne interesează să fie mai puțin directori și să avem salarii decente și investiții la locul de muncă”, a declarat Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: