Moarte cumplită la Glogova! Strivit de tractorul cu care lucra pământul!

„Cruce roşie la calendar”, asta cam spun toate femeile în vârstă de pe la ţară atunci când nu trebuie lucrat pământul, dar vorbele lor par să nu fi fost ascultate ieri şi de un bărbat de 39 de ani din Glogova, care şi-a găsit sfârşitul într-un mod cumplit. A fost prins sub discurile de oţel ale tractorului cu care naşul său îi ara grădina. Culmea este că tot la 39 de ani şi tot primăvara, a murit şi tatăl celui care a trecut acum mult prea devreme în lumea celor drepţi.

Alexandru Panduru a murit ieri după-amiază după ce terminase de arat în grădină. Avea un tractor bine dotat, cu care îşi ajuta tot satul, iar ieri îşi chemase naşul să are, discuirea pământului fiind ultimul lucru pe care bărbatul a mai apucat să-l facă. Terenul pe care cei doi îl munceau era îmburuienat, iar pentru a-l face mai uşor pentru cultivarea porumbului au folosit nişte discuri duble, grele, din oţel, pentru ca gliile de iarbă să fie cât mai bine fărâmiţate. Când toată treaba părea să fie pe sfârşite, un vecin a auzit un ţipăt. „A strigat cel de pe tractor, care e naşul lui, că l-a lovit pe Ducu, că aşa îi spuneam noi lui. Am sărit gardul, nu am mai stat să caut poarta, m-am dus la el, dar deja nu mai avea puls şi nici nu mai respira. Îi ieşea sânge pe gură, cheaguri, după care au venit cei de la SMURD, că am dat telefon la 112, dar nici ei nu au mai avut ce să facă. Era mort. Nici tractoristul nu ştie ce s-a întâmplat că e naşul lui şi era şocat săracul”, a spus vecinul respectiv.

Soartă tragică

Nimeni nu are idee despre cum s-a întâmplat accidentul în mod exact. Oamenii cred că Ducu s-a dus înaintea discului pentru a scoate o glie cu buruieni, în timp ce alţii susţin că acesta ar fi fost agăţat în timpul unei manevre de întoarcere a tractorului. Alţii vorbeau şi despre faptul că s-ar fi urcat pe discurile de oţel, toţi aşteptând însă ca tractoristul să îşi revină din şoc în următoarele zile şi să îi ajute să lămurească ce s-a întâmplat.

Tot satul este marcat de accidentul respectiv, mai ales că în urmă cu peste trei decenii şi tatăl lui Ducu a murit într-un mod asemănător. „Tot 39 de ani avea şi tatăl lui. Venea cu maşina pe la Bumbeşti Jiu când i s-a blocat nu ştiu ce la direcţie şi s-a dus într-o plută. Toată maşina cu încărcătura s-a răsturnat peste el, iar băiatul acesta de muri acum a rămas orfan, alături de fratele şi sora lui. Era pe 4 mai atunci”, a menţionat un localnic.

„Cruce roşie”

Bătrânele din sat sunt convinse că sfârşitul tragic al lui Alexandru Panduru a fost influenţat şi de faptul că ieri a fost zi de sărbătoare în calendarul ortodox, iar acesta s-a dus să muncească în grădină. „Mamă, e cruce roşie la calendar, cam toată săptămâna asta nu se prea munceşte prin grădină, dar tineretul ăsta nu mai ţine cont de nimic. Uite că se adevereşte că nu trebuie să munceşti la zile din astea. Păcat de el că era băiat bun”, spune o bătrână, în timp ce un alt vecin susţine că, azi, Ducu ar fi trebuit să are la el în grădină. „I-am spus că miercuri nu arăm că e sărbătoare şi el a zis că nu vine la arat tot din cauza asta. Îl aşteptam joi să vină. L-am văzut cu tractorul când a plecat la arat că eram la table la poartă şi m-am uitat lung după el, dar m-am gândit că nu s-o duce la muncă şi uite-l ce făcu”, a menţionat localnicul respectiv.

ANCHETĂ

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat, tractoristul riscând să fie acuzat de ucidere din culpă în cazul în care vor exista indicii că are o parte din vină pentru cele întâmplate.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: