Monede suvenir cu Brâncuși, vândute în Parcul Central

Un automat cu monede suvenir va fi montat în Parcul Central din Târgu Jiu, în zona foișorului. Aparatul va fi adus de către firma Getica OHH SRL din București cu care municipalitatea, prin Centrul „Brâncuși”, a încheiat un parteneriat. Primăria Târgu Jiu va încasa 10% din vânzările de monede suvenir. Încheierea acestui parteneriat a fost avizată de Consiliul Local Târgu Jiu, în ședința de la finele lunii iulie. „Ideea din spatele programului Great World COIN este de a promova patrimoniul național, valorile istorice, culturale și turistice, locuri interesante, regiuni, orașe sau trasee tematice (...) Monedele suvenir oferite de noi nu funcționează doar ca un excelent suvenir original dintr-un anumit loc sau poartă o valoare numismatică și de colecție pentru unii oameni, dar este suplimentul ideal pentru fotografiile și filmele realizate de toți turiștii”, a scris Jean Costin Rădulescu, administratorul Getica OOH, în propunerea lansată municipalității.

Pe o parte a monedei apare gravat chipul sculptorului Constantin Brâncuși, iar pe cealaltă parte operele sale.

Automatul este de dimensiuni mici, va ocupa o suprafaţă de o jumătate de metru. Municipalitatea a decis încheierea contractului de parteneriat până la sfârșitul anului 2017. „Este o firmă internațională care montează astfel de aparate acolo unde sunt obiective turistice. Bagi banul și emite o monedă. Sper să vină cât mai repede, contractul este semnat. Aparatul va fi pus lângă foișorul de vară”, a precizat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. 

Nu se cunoaște cât va costa o astfel de monedă suvenir. Astfel de aparate care eliberează monede suvenir contra cost există şi în alte ţări, în special în muzee din Spania, Italia sau  Austria.

Galerie foto


Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: