Moţiune în parlament, pornită de la copacii căzuţi în Târgu Jiu

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, intitulată „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, urmând ca deputaţii să o voteze în plenul de miercuri.

Liberalii îi reproşează ministrului Culturii că operele lui Constantin Brâncuşi erau să fie distruse în totalitate, în ultimele luni, din cauza inundaţiilor şi sau prăbuşirii copacilor în Parcul Brâncuşi din Târgu Jiu.

PNL îi reproşează ministrului Culturii şi nerealizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia care este probabil să nu fie finalizat nici până la începutul lunii decembrie a acestui an.

„Prin această moţiune simplă, solicităm exprimarea votului de neîncredere faţă de incapacitatea actualului Guvern în ceea ce priveşte implementarea politicilor din domeniul cultural în acest an al aniversării Centenarului şi, de asemenea, pentru regresul care s-a înregistrat la nivelul întregului sistem de la instalarea puterii PSD-ALDE”, conchid semnatarii moţiunii simple. (A.A.)

Vizualizări: 1,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: