Noi violențe la Motru: o femeie a fost bătută în public

O profesoară în vârstă de 37 de ani a fost agresată de fostul ei soț la ștrandul din municipiul Motru, acolo unde se afla împreună cu mama ei. Bărbatul, de care femeia a divorțat încă din 2014, a lovit-o cu pumnul în față, incident confirmat de poliție. Ulterior, M.D.M (inițialele agresorului, în vârstă de 39 de ani) a lovit-o și pe mama victimei. Scena s-a petrecut luni, în jurul orei 19, adică în aceeași zi în care o altă femeie din Motru a fost omorâtă în bătaie de concubin.

De-a lungul ultimilor ani, femeia a obținut mai multe ordine de restricție, care n-au fost însă de nici un folos. Poliția nu l-a reținut pe suspect nici după această nouă faptă de violență, în ciuda faptului că este descris de cunoscuții din Motru ca ”foarte periculos, mai ales când bea”.

”În acest caz, s-a tocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Șeful Poliției Locale Motru, Marin Paul, ne-a informat și că ambele femei au fost spitalizate în urma incidentului.

Profesoara și M.D.M. au împreună un băiețel de 5 ani, cu care agresorul chiar și-a postat poze pe pagina de Facebook, de la ștrandul unde s-a petrecut totul. De altfel, polițiștii spun că scandalul a început tocmai pentru că fostul soț a adus în discuție custodia copilului, pe care și-o dorește pentru el.

Agresorul – fost fotbalist la Minerul Motru

După ordinul de restricție obținut de profesoară în august 2014, instanța a stabilit că bărbatul trebuie să evacueze temporar locuința din Motru, unde stătea împreună cu soția de la acea vreme și cu fiul lor. Lui M.D.M. i s-a interzis atunci să se apropie la mai mult de 10 metri de propria soție, iar în luna noiembrie a aceluiași an, femeia a reușit să divorțeze de cel care o agresa constant. Copilul a fost înredințat mamei, dar instanța a stabilit că tatăl poate să-l viziteze de două ori pe lună, de sărbători și în vacanțe.

Dar abuzurile au continuat. Femeia a cerut și a obținut și în 2015 un ordin de restricție împotriva fostului soț. Instanța a stabilit atunci că acesta, timp de patru luni, să păstreze o distanţă minimă de 50 de metri faţă de fosta soție, faţă de locul de muncă al acesteia şi faţă de domiciliul femeii. Acestuia i s-a interzis și să o contacteze telefonic, prin corespondenţă, sau în orice alt mod.

În 2016, femeia a depus o acțiune în instanță, la Judecătoria Motru, împotriva fostului soț, obiectul dosarului fiind ”abandonul de familie”. Mai exact, pentru că acesta nu plătea pensia alimentară, ea a încercat să-l decadă din drepturile părintești pe fostul soț, pentru a se asigura, astfel, că instanța n-o va mai obliga să-i permită să-și vadă copilul. La data respectivă, procesul penal a încetat după ce aceștia au ajuns la o înțelegere prin intermediul unui mediator.

M.D.M. a jucat fotbal, în trecut, atât pentru Minerul Mătăsari, cât și pentru Minerul Motru, de unde s-a și retras din activitate. Actualmente, conform paginii de Facebook a agresorului, acesta lucrează ca agent de securitate, în Motru.

Vizualizări: 8,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: