Noul CCM al CE Oltenia a intrat în vigoare

Noul Contract Colectiv de Muncă al celor peste 13.300 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia a intrat în vigoare la 1 aprilie. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a anunţat vineri că a avizat documentul, fără obiecţiuni.

Primul efect al noului CCM va fi acordarea tichetelor de Paşte, în valoare de 1.100 de lei pentru fiecare salariat, suma fiind impozabilă. Tichetele vor ajunge la salariaţi până joi, având în vedere că de vineri începe mini-vacanţa de Paşti. Nu toţi minerii şi energeticienii vor fi liberi, dar cei care vor lucra vor fi plătiţi dublu faţă de o zi normală.

Potrivit unui comunicat postat marţi pe site-ul CEO, noul contract aduce indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel încât transferul contribuţiilor de la angajator la angajat să nu afecteze veniturile nete realizate lunar, majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual şi continuarea procesului de armonizare şi majorare a salariilor pentru toţi angajaţii companiei, fiind adăugată suma de 50 de milioane de lei la fondul de salarii, în două etape.

Prevederile noului CCM al CEO sunt aplicabile pe o perioadă de doi ani, iar toate beneficiile suplimentare acordate angajaţilor reprezintă pentru CEO un efort financiar de circa 80.000.000 lei anual, se mai menţionează în comunicat. (A.A.)

Vizualizări: 2,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: