Noul depozit al carierei Roșia, realizat 60%. Giorgi (APM): E puțin!

Lucrările de amenajare a unui nou depozit pentru cariera Roșia a CE Oltenia bat pasul pe loc. Aceasta este constatarea conducerii Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj.

Investiţia se ridică la 43,5 de milioane de lei și, conform oficialilor din Ministerul Energiei, ar trebui să fie gata în prima jumătate a anului 2019. ”Noul depozit am înțeles că este undeva la 60-65% ca stadiu de realizare. Mi se pare puțin ținând cont de faptul că este un obiectiv care are un scop destul de important în privința aprovizionării cu cărbune și în menținerea aprovizionării”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Vechiul depozit al carierei Roșia a fost închis în 2015 din cauza faptului că poluează prin praf și zgomot, afectând atât cetățenii din Rovinari, cât și o parte din locuitorii comunei Fărcășești. Depozitul nu a mai fost autorizat de autoritățile de mediu, drept pentru care nu este prins pe autorizația de funcționare a carierei Roșia. De la închiderea depozitului, acesta a fost redeschis în mai multe rânduri prin hotărâre de guvern, pe perioade determinate. De altfel, și în această perioadă se discută de repunerea lui în funcțiune.

Autorităţile locale din Rovinari spun însă că nu mai sunt de acord cu repunerea lui în funcţiune și că vor declanşa ample proteste în stradă dacă se va ajunge în această situaţie. Pe de altă parte, cărbunele ajunge greu de la cariera Roșia la Termocentrala Rovinari, fiind transportat pe benzile transportoare.

Vizualizări: 1,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: