O bătrână trăieşte de două luni în gară

O bătrână din comuna gorjeană Turburea îşi duce veacul în gara din Craiova. De două luni, femeia a rămas văduvă, a luat hainele în câţiva saci şi s-a urcat în primul tren. Autorităţile din Craiova susţin că au încercat să-i ofere un adăpost, dar femeia ar fi refuzat.

Bătrâna a luat toată agoniseala de-o viaţă în câţiva saci şi un geamantan şi a plecat din localitatea Turburea, unde rămăsese singură. Pentru că nu avea unde să doarmă, bătrâna a ajuns în gara din Craiova. „De două luni dorm aici. Sunt din comuna Turburea. Nu am unde să stau. Nu mă primeşte nimeni la mine în comună”, a spus femeia.

Femeia cerşeşte în apropierea mânăstirilor. Aşa îşi câştigă traiul de zi cu zi sau cu ce îi oferă călătorii care mai ajung în gară. „Colegii mei au luat legătura cu Poliţia Locală din Craiova. S-au deplasat în gară pentru a o interna într-un centru specializat unde să fie îngrijită, însă ea a refuzat categoric de fiecare dată”, a spus unul dintre poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare din Craiova.

Bătrâna a mărturisit că îşi doreşte să ajungă la Mânăstirea Curtea de Argeş. Nu are copii ori rude care să o ajute. (M.M.)

Vizualizări: 3,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: