Obiectivul lui Boza: Listarea la bursă

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, se laudă că a adus compania pe profit după patru ani de pierderi mari. În patru ani, Boza speră să reuşească listarea pe bursă a producătorului de energie pe bază de cărbune. Mandatul său în fruntea CEO expiră în octombrie 2020.

Directorul companiei energetice a explicat că are nevoie de trei ani de profit şi stabilitate ca să poată să-şi îndeplinească obiectivul. „Obiectivul meu final este să încep listarea companiei la Bursă. E obiectivul meu final. Asta înseamnă cel puţin trei ani de zile de profit financiar şi stabilitate şi menţinerea locurilor de muncă. Acesta este cel mai greu obiectiv. Dacă reuşim să mergem trei ani pe pozitiv, stabilizarea companiei, stabilirea cotei de piaţă şi începerea procesului de listare, putem lista la Bursă. Am nevoie de trei ani şi încă unul după asta pentru întocmirea documentaţiei pentru procedura de listare”, a declarat Sorin Boza.

De altfel, după aproape doi ani în fruntea CEO, Boza şi-a prezentat şi rezultatele. „2013, 2014, 2015, 2016 au fost ani cu pierdere pentru companie. Nu a fost profit. Am nişte rezultate 2017 versus 2016. Anul trecut, am avut în funcţionare o medie de opt grupuri energetice pe lună. Spune ceva pentru cei care înţeleg. Cantitatea de energie a fost cu 11% mai mult decât anul precedent, producţia de cărbune a crescut cu 15,4% faţă de 2016, de la 19,5 milioane la 22,5 milioane. De asemenea, au fost descoperte de 117 milioane de metri cubi, în creştere cu 13% decât anul 2016. Cifra de afaceri a crescut cu 11,4%, veniturile au crescut cu 18,7%. A rezultat un profit net de 181 de milioane de lei faţă de pierderile de 148 de milioane în 2016”, a punctat Boza.

Vizualizări: 1,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: