Orban amenință cu noi restricții

Ludovic Orban, premierul României, a făcut, vineri, un apel la români să se protejeze și să respecte distanțarea socială. Acesta avertizează că orice creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus poate duce la instituirea unor noi restricții.  

Creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivelul întregii țări l-a făcut pe premierul Orban să tragă un semnal de alarmă. Astfel, în ultimele două zile, cazurile de îmbolnăvire au crescut, iar acest lucru poate duce la aplicarea unor noi măsuri.

"Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi", a declarat premierul României, Ludovic Orban.

În ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre au apărut alte 196 de cazuri noi de Covid-19, iar numărul total a depășit 20.000. La Gorj a mai fost înregistrat încă un deces din cauza acestui virus, al optulea, fiind înregistrate 152 de persoane infectate cu acest virus.

Vizualizări: 4,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: