Pandurii se antrenează pe unde pot

Cea mai mare problemă pentru toate echipele de fotbal care au revenit din Antalya este acum cea a terenurilor de antrenament. Nimeni nu are teren încălzit care să topească rapid zăpada, cu excepţia Stelei care este acum tot în Turcia, iar terenuri deszăpezite sunt greu sau imposibil de găsit. Eforturile celor de la Pandurii şi ale Primăriei de a scoate zăpada de pe terenul de la Unitatea Militară s-au soldat doar cu două utilaje blocate în nămeţi, Pandurii rămânând şi ieri tot fără teren.

În aceste condiţii Ciobotariu a apelat la o metodă combinată de antrenamente parţial în sală parţial pe zăpadă. „Este o situaţie foarte delicată pentru că am avut un stagiu foarte bun în Antalya unde s-a acumulat foarte bine şi e păcat că acum nu avem un teren pe care să ne putem continua pregătirea. Am speranţa şi convingerea că mâine se va rezolva cu terenul şi vom intra pe teren şi ne vom antrena normal”, spunea cu amărăciune aseară tehnicianul gorjenilor care a încercat să combine utilul cu plăcutul şi i-a supus pe jucători unor antrenamente fizice pe pistă şi cu mingea în sală: „Am împărţit în două ateliere echipa şi unii au lucrat potenţă aerobă şi viteză şi ceilalţi la sală după care am schimbat. Am fost nevoiţi să improvizăm pentru că asta e situaţia, nu avem unde să ne pregătim. Este o trecere bruscă la alt gen de pregătire dar pe noi ne interesează să nu pierdem ceea ce am acumulat până acum. În condiţiile în care suntem încercăm să ne adaptăm şi să menţinem forma pe care ne-o dorim până la primul joc. Este foarte important acum să avem teren de antrenament pentru că dacă nu avem teren vom pierde tot.”

Nu agreează pregătire pe sintetic

Ciobi spune că nici terenul sintetic, parţial deszăpezit nu mai poate fi acum o soluţie ideală pentru că una este să te antrenezi pe un teren normal şi alta pe sintetic: „Pe sintetic apar accidentări şi nu este acelaşi lucru ca şi gazonul de iarbă. Dar asta e situaţia şi probabil toate echipele care au rămas în România se confruntă cu ea că nu ştiu unde pot să găsească acum terenuri.” Tehnicianul a explicat clar că nu este o soluţie să facă antrenamente pe zăpadă deoarece pot interveni accidentări şi oricum în campionat nu se va juca pe zăpadă. O primă victimă a zăpezii de ieri a fost ivorianul Kamara care a părăsit pista cu o entorsă ca-l va ţine câteva zile departe de antrenamente. Până la reluarea campionatului şi terenul central trebuie deszăpezit altfel suprafaţa acestuia va fi foarte moale din cauza zăpezii care s-ar topi acolo când temperaturile vor mai creşte.

N-ar fi jucat cu Buzăul pe un alt teren

Ciobotariu a explicat aseară şi de ce a anulat amicalul cu Buzăul deşi ar fi existat posibilitatea de a-l juca pe sintetic sau pe un alt teren. „Eu cred că dacă jucam cu cei de la Buzău şi nu puteam juca pe terenul nostru, pe central, acel amical nu avea nici o relevanţă. Pentru că eu aş fi dorit să joc un meci în condiţiile unui meci oficial. Adică să joc un meci acasă, pe terenul nostru, cu arbitrii, un joc care cât de cât să fie cu o echipă bună. Dar dacă joc pe sintetic sau pe terenul trei nu e acelaşi lucru pentru că nu sunt aceleaşi dimensiuni şi nici acelaşi lucru ca pe terenul nostru”, a precizat tehnicianul care nu are deocamdată nici un fel de alternative de pregătire corespunzătoare a echipei şi va merge tot pe metode combinate, eventual teren sintetic şi terenul trei cu iarbă care urmează a fi deszăpezit: „Nu prea avem alternative decât terenul sintetic şi terenul trei. Sala nu e o soluţie, lor le place şi sala pentru că se ştie cum este, fotbalistului dacă îi iei mingea l-ai terminat. Încercăm să le combinăm cumva. Dacă aveam un teren de iarbă făceam la fel potenţă aerobă dar cu mingea, pe teren. Aşa a trebuit să facem prima parte pe zăpadă ca să ne facem antrenamentul şi apoi să le facem şi plăcerea lor le-am dat şi mingea”.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: