Gore Popescu va participa la luarea deciziilor în FRH

Pentru prima dată în istoria clubului gorjean de handbal Energia Pandurii, echipa locală va avea un reprezentant în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Preşedintele secţiei de handbal a clubului din Târgu Jiu, Gore Popescu, a fost ales ieri ca membru al acestui for care conduce practic federaţia între Adunările Generale. Prezent la Bucureşti cu ocazia Adunării Generale a FRH, preşedintele celor de la Energia l-a votat pentru preşedinţia federaţiei pe fostul preşedinte Cristian Gaţu care a fost reales cu această ocazie.


Reporter: Cum a fost la alegerile de la federaţie, au reuşit să câştige candidaţii pe care i-a susţinut Energia Pandurii?
Gore Popescu: În cea mai mare parte am votat cu cei care au câştigat. În afară de vicepreşedinte care nu a ieşit cel cu care l-am votat noi cei din Gorj, în rest au ieşit cam toţi candidaţii pe care noi i-am propus şi i-am susţinut, în frunte cu preşedintele Gaţu şi Consiliul de Administraţie. Chiar şi în comisii au fost votaţi toţi cei pe care i-am susţinut.
Rep.: Cine v-a propus şi susţinut pentru a fi în Consiliul de Administraţie al FRH?
G.P.: Am fost propus de cluburile din ţară cum ar fi Baia Mare şi alte cluburi din Ardeal, Clujul şi cele din  Mehedinţi şi Caraş Severin dar şi Buzău şi Brăila. Au fost mai multe, am avut din cele 131 de voturi 98 pentru, deci destul de multe.
Rep.: Ce presupune această funcţie din Consiliul de Administraţie, cu ce puteţi ajuta handbalul?
G.P.: Trebuie să particip la toate şedinţele care au loc la Bucureşti, să discutăm şi să votăm hotărârile care se iau în cadrul federaţiei. Toate deciziile importante trebuie să fie validate de Consiliul de Administraţie. Şi asta înseamnă că voi fi la Bucureşti cel puţin o dată pe lună.
Rep.: E şi o recunoaştere a valorii clubului Energia Pandurii faptul că acum aveţi un cuvânt de spus în handbal?
G.P.: Da, normal. O dată pe lună putem să facem propuneri şi să luăm decizii. Eu vreau să facem ceva modificări şi deja am discutat cu câţiva colegi care au mai intrat în Consiliul de Administraţie acum să schimbăm ceva. Vom încerca să punem bazele unei Ligi Profesioniste de Handbal din postura pe care o aveam acum şi sper să ne fie mai uşor.
Rep.: Este pentru prima dată când clubul Energia Pandurii are un reprezentant acolo?
G.P.: Este o premieră şi sper să nu fie pentru ultima dată. Eu aşa cred că trebuie să meargă lucrurile normal iar echipele sau cluburile puternice să spună ce au de spus acolo şi să aibă reprezentare în forurile superioare ale federaţiei. Şi eu cred că deja noi tindem să devenim un club puternic. Aşa e normal şi firesc să fie atâta timp cât nu avem o ligă.

Galerie foto


Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: