Patru polițiști au fost reținuți. Acuzați de tortură

Patru polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au fost reținuți joi seara! Ei sunt acuzați de tentativă de omor și tortură, după ce la finalul săptămânii trecute au bătut un bărbat din orașul Novaci pe care trebuiau doar să îl transporte în Centrul de Arest Prevenitiv al IPJ Gorj.

Constantin Dodoi, în vârstă de 41 de ani, era acuzat de ultraj după ce nu a oprit la semnalul polițistului din localitate și, în încercarea de a fugi cu mașina, l-a acroșat pe omul legii. Din ancheta poliției, rezultă că Dodoi și-a ascuns mașina în Aniniș, apoi s-a dus în casa unui amic, unde a și fost găsit de agenții de poliție.
După ce a fost reținut, Constantin Dodoi ar fi fost bătut de atât de polițiștii din Novaci, cât și de angajații SAS, după cum susține tatăl victimei.
„Toți l-au bătut, inclusiv polițiștii, inclusiv mascații. Copilul mi-a spus că inclusiv comandantul din Novaci l-a bătut. S-a pus în genunchi în fața lui să nu-l omoare. I-au luat cătușele de la mâini și i-au pus arici, cum îi zic ei”.


După o noapte de stat în arest, starea lui Constantin Dodoi s-a înrăutățit și a fost transportat de urgență la spital. Medicii au decis să-l opereze de urgență.
„Este în continuare în stare critică, dar este coerent în vorbire, dar vă imaginați cum se poate simți un bolnav căruia i s-a extirpat splina, o parte din ficat. Are fracturi intercostale, fractură de stern. Este inimaginabil ce s-a putut întâmpla. (...) Și-a pierdut organe vitale. (...) Coastele i-au intrat în plămâni”, a afirmat avocatul lui Constantin Dodoi.
Pe tot parcursul după amiezei de joi, procurorul de caz i-a audiat pe cei cinci polițiști acuzați că l-ar fi bătut pe Constantin Dodoi. Aproape de miezul nopții pentru patru dintre ei s-a dispus arestarea preventivă.

Vizualizări: 4,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: