Patru traficanţi de carne vie au fost arestaţi

Procurorii DIICOT în colaborare cu poliţiştii de la crimă organizată Gorj au finalizat cercetările într-un dosar de trafic de persoane şi prostituţie. Patru persoane au fost arestate şi alte cinci au fost trimise în judecată pentru trafic de persoane.

Nouă tinere din mai multe judeţe ale ţări au ajuns să se prostitueze în Italia. Patru din ele erau minore şi au fost scoase ilegal din ţară. Fetelor li se promiteau locuri de muncă, dar odată ajunse în peninsulă erau puse să se prostitueze în folosul inculpaţilor.

Nouă tinere, printre care si minore, din judeţele Gorj, Hunedoara şi Sălaj au căzut în plasa traficanţilor. Fetele proveneau din familii dezorganizate şi cu o situaţie materială precară. Acestora li se promiteau locuri de muncă în Italia, dar odată ajunse în peninsulă erau ,,scoase la produs în stradă’’. Din probele administrate a rezultat că în intervalul 2007-2009 mai mulţi cetăţeni de etnie rromă s-au constituit într-un grup infracţional care racola tinere din România şi le trimtea să se prostitueze în Italia. Cei patru arestaţi sunt P.D, P.M, P.L şi M.S., iar alte cinci persoane au fost trimise în judecată. Şi de această dată rromii lucrau în familie, trei din cei patru arestați fiind rude, iar pe parcurs li s-au mai alăturat şi alte persoane.

Procurorii DIICOT Gorj au luat măsura de a pune sechestru pe două autoturisme, 1,5 kg de aur şi mai multe sume de bani, lei şi valută, care au fost găsite la domiciliul inculpaţilor.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: