Peste un milion de lei pentru sportul gorjean. Cine primeşte finanţare!

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat miercuri, 7 martie, programul şi regulamentul de acordare a contractelor de finanţare nerambursabilă pentru activităţile sportive la nivel de judeţ. 1,1 milioane lei pun la bătaie autorităţile judeţene pentru astfel de proiecte, însă cluburile şi asociaţiile sportive vor primi finanţare numai în anumite condiţii. Una dintre acestea este să nu înregistreze datorii.

Consiliul Judeţean Gorj a alocat suma de 1,2 milioane lei pentru finanţarea activităţilor din domeniul sport şi cultură pentru anul 2018, însă mare parte din sumă a fost alocată pentru activităţi sportive. Consilierii judeţeni au aprobat miercuri ghidul solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului Judeţului Gorj alocate pentru activităţi nonprofit de interes general din domeniul sport. „Am avut dezbateri cu toate structurile, asociaţiile de sport care sunt interesate, fie că sunt cluburi care activează în liga a II, a III-a, în liga judeţeană, împreună cu Asociaţia Judeţeană de profil în toate ramurile sportive, fie că vorbim de fotbal, de handbal, de alte sporturi de echipă sau individuale şi sperăm ca în acest an, demarând mult mai repede acest program, să consumăm finanţarea cât mai rapid astfel încât banii alocaţi de către noi toţi, prin vot, să fie de folos desfăşurării în bune condiţii a activităţii sportive în judeţul Gorj şi activităţii culturale, celor care sunt interesaţi să depună proiecte”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

După ce hotărârea şi regulamentul vor fi publicate în Monitorul Oficial, cei interesaţi vor putea depune proiectele. Autorităţile judeţene estimează că începând cu luna mai vor putea acorda banii pentru proiectele acceptate.

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: