Petiţie on-line iniţiată de localnicii din Dăneşti

Mai mulţi localnici din comuna gorjeană Dăneşti au iniţiat o petiţie on-line pentru a rezolva problema gunoaielor provenite de la ferma de pui care funcţionează în zonă.

Localnicii din Dăneşti care au iniţiat petiţia susţin că totul a început acum 2 ani, când o societate din Vâlcea a cumpărat o fostă fermă de pui.

Cetăţenii comunei Dăneşti sunt terorizaţi de cantităţile enorme de deşeuri rezultate din procesul de producție şi care ar fi aruncate în diferite zone ale comunei. "Din punct de vedere legal, această fermă nici nu ar trebui să existe, pentru că planul de urbanism a suferit modificări majore în ultimii ani şi locuinţele s-au extins destul de mult, astfel că cea mai apropiată casă de fermă se află la aproximativ 200 de metri, iar legea impune minim un kilometru. De anul trecut este invazie de şobolani care fac prăpăd prin gospodării. În ideea de a scăpa de ei, au murit accidental şi animalele proprietarilor. Pânza freatică este afectată. Vara nu poţi ieşi afară în curte de muşte şi mirosuri", se explică în petiţie.

Cetăţenii din Dăneşti vor ca societatea să se pună în legalitate sau, dacă nu, să-i fie suspendată activitatea. "Noi, cetățenii comunei Dănești, vrem să se stopeze toate aceste ilegalităţi, cu încetarea definitivă a deversării deşeurilor de orice fel, societatea să fie obligată la refacerea ecosistemului, să suspende activitatea societăţii până când aceasta se va dota cu instalaţii de colectare, prelucrare, reciclare sau neutralizare a deşeurilor, societatea să fie obligată să execute toate lucrările de refacere a resurselor naturale şi de ameliorare a calităţii apei, acolo unde locurile au fost deja contaminate, societatea să fie închisă dacă nu se conformează cerinţelor noastre care sunt în concordanţă cu legea", mai scrie în petiția online.

Vizualizări: 1,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: