Pintea promite o nouă vizită la Târgu Jiu. Controale la psihiatrie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va ajunge săptămâna viitoare la Târgu Jiu. Şi-a amânat deja de câteva ori vizitele în Gorj, fiind aşteptată încă din luna mai pentru a prezenta concluziile controlului efectuat la Spitalul Judeţean.

Prezentă marţi la Brăila, Pintea a declarat că urmează verificări în toate spitalele de psihiatrie din ţară. Controalele vin după tragedia de la Săpoca, unde cinci pacienţi au fost ucişi de un bolnav.

Întrebată despre ancheta de la Târgu Jiu, de la secţia Psihiatrie, unde o angajată a filmat doi pacienţi aproape dezbrăcaţi, Sorina Pintea a precizat că au fost acordate amenzi atât spitalului, cât şi salariatei respective. „Spitalul a fost amendat, iar angajata a fost sancţionată, a fost băgată în comisia de disciplină. Din păcate, eu nu pot influenţa deciziile comisiei de disciplină. Angajata a primit sancţiune pecuniară, din punctul meu de vedere, nu suficientă. Eu, în calitate de ministru, nu pot influenţa o sancţiune dată de un organ de cercetare administrativă. Săptămâna viitoare, în drumul meu spre Poiana Mare, mă voi opri la Târgu Jiu, pentru că am promis că ajung acolo. Personal, voi merge în cât de multe spitale de psihiatrie voi putea”, a mai spus Pintea.

Controale vor fi în toate spitalele de psihiatrie, nu doar în cele din subordinea Ministerului Sănătăţii. „Astăzi am dat dispoziţie să se facă ordinul de control cu criterii, cu tematică şi probabil de luni vor începe controalele în spitale”, a mai spus Pintea.

Vizualizări: 1,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: