Poate să ningă la Bălănești. Primăria este pregătită!

Administraţia locală din comuna Bălănești nu va fi luată prin surprindere de venirea iernii. Autorităţile locale au demarat procedurile pentru achiziţia de material antiderapant necesar pentru aplicarea pe șoselele din comună și au efectuat revizia utilajelor din dotare folosite pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil. Și anul acesta acțiunea de deszăpezire va fi realizată cu mijloace proprii.


Utilajele din dotarea primărie Bălănești vor asigura condițiile necesare iarna aceasta pe cei circa 30 de kilometri de drumuri comunale și sătești. Material antiderapant a rămas şi din sezonul rece trecut, dar autoritățile locale au demarat procedurile pentru achiziţia de nou material, astfel încât stocurile să fie asigurate în permanenţă în eventualitatea în care iarna aceasta se va dovedi a fi una grea. "Ne pregătim pentru sezonul rece. Suntem în procedura de achiziţionare a materialului antiderapant. S-a făcut revizia la utilaje, la tractor şi la plugul de deszăpezire. Ca în fiecare an, de când sunt primar, deszăpezirea am făcut-o cu utilajele proprii. Este foarte avantajos deoarece nu se ridică la sume mari", a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.
Primăria Bălănești cheltuieşte anual circa 7000 de lei pentru deszăpezirea drumurilor comunale şi săteşti. "Am făcut faţă de fiecare dată. Se formează comandamentul de iarnă cu cei de la 416. Cu responsabilitate am luat acest lucru și nu am tratat cu indiferenţă deszăpezirea. Nu a fost niciun fel de problemă în anii trecuți, nu am pus în pericol viața participanților la trafic și ca atare trebuie avut foarte bine grijă de acești participanți. Dacă ar fi să vină iarna acum, nu ar fi niciun fel de problemă. Suntem pregătiți",a explicat primarul comunei Bălănești.
Totodată, autorităţile locale din Bălănești au asigurat și combustibilul necesar pentru încălzirea unităţilor de învățământ de pe raza comunei. Este vorba de grădinița din satul Voiteştii din Vale, Școala Gimnazială "Ioan Popescu Voitești", dar grădinița și școala primară din satul Glodeni.

Vizualizări: 596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: