Ponta, cel mai scurt mandat la Palatul Victoria. Există viaţă şi după PSD!

Luni și-a preluat atribuțiile de șef al Secretariatului General al Guvernului, iar miercuri parlamentarii PSD-ALDE au votat moțiunea de cenzură, iar Guvernul Grindeanu a picat, pentru Victor Ponta încheindu-se foarte repede noua sa revenire la Palatul Victoria.

Majoritatea din care a făcut și el parte până i s-a alăturat lui Sorin Grindeanu l-a lăsat pe Ponta fără Guvern. Deputatul de Gorj s-a plâns pe Facebook de faptul că în timpul ședinței din Parlament nu i s-a permis să ia cuvântul pentru 3 minute, speranța sa pentru a se exprima liber fiind în rețeaua de socializare și în jurnaliștii „care nu pot fi cumpărați”, deși pe unii îi blama atunci când era la putere, fiind convins că multe din criticile la adresa sa nu erau decât „răutăți”.

Ponta s-a declarat dezamăgit pentru că parlamentarii PSD s-au bucurat după ce au văzut că au reușit să doboare guvernul PSD. Deputatul a menționat pe contul său de Facebook că a votat „conform credinței absolute că face ceea ce este bine și corect”. El a dat asigurări că va rămâne alături de Sorin Grindeanu așa cum a fost și în ultimele zile, altă variantă oricum neavând după ce partidul a comunicat că nu mai este membru PSD. Cu această ocazie, fostul președinte al PSD și-a luat la revedere de la foștii colegi, Ponta confirmând astfel că nu mai este membru PSD de acum încolo. „Voi rămâne alături de Sorin Grindeanu ca și Secretar General până la votarea noului Guvern - imediat după acest moment îmi voi relua activitatea de deputat de Gorj. Sper ca această criză guvernamentală să nu producă mari pagube pentru România și cetățeanul obișnuit care nu are nicio vină. Cred că acest vot a fost o uriașă greșeală pentru PSD - o greșeală care va fi decontată la un moment dat. Mu am vrut să plec din PSD (mai ales în asemenea condiții), dar accept decizia Conducerii - și sunt convins că pentru mine există viață, inclusiv politică, și dincolo de PSD. Le mulțumesc însă tuturor membrilor, simpatizanților și votanților PSD alături de care am activat și am luptat timp de peste 15 ani”, afirmă Ponta.

Deputatul de Gorj e convins că de acum încolo bunul său fost prieten Dragnea va avea toată puterea în partidul pe care îl conduce. Ponta spune că moțiunea a fost votată miercuri doar pentru că parlamentarilor li s-ar fi promis zeci de funcții de miniștri sau diverse avantaje materiale.

Vizualizări: 1,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: