Ponta: Condescu mi-a dat dreptate că pedeliştii sunt hoţi

Deputatul Victor Ponta l-a aruncat ieri pe sindicalistul Marin Condescu în gura democrat-liberalilor, susţinând că acesta din urmă „îi dă dreptate” atunci când spune că sistemul minier a fost timp de trei ani pe mâna hoţilor, al căror şef ar fi fost Adriean Videanu. Asta după ce Marin Condescu a făcut eforturi ca, prin declaraţiile lui, să îi convingă pe democrat-liberali că susţine PDL şi pe social-democraţi că este partener al PSD. Cel mai probabil Ponta i-a intuit jocul şi îl tratează cu aceeaşi monedă.

Victor Ponta, preşedintele PSD, a declarat ieri într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu că sindicalistul Marin Condescu i-a dat dreptate când i-a reproşat că a mers trei ani pe mâna unor hoţi. „Iată, după trei ani domnul Condescu, liderul sindical, ne dă dreptate şi îşi dă seama că a mers trei ani pe mâna unor hoţi şi unor incompetenţi”, a spus Ponta. Liderul PSD i-a cerut lui Condescu să recunoască faptul că „Videanu este şeful hoţilor” şi a dat de înţeles că liderul sindical are informaţii despre faptul că „prestatorii din minerit au finanţat campaniile electorale ale lui Traian Băsescu şi ale domnişoarei Eba”. Marin Condescu nu a putut fi contactat ieri pentru a spune dacă a avut astfel de confesiuni cu Victor Ponta.

Videanu, invitat să plătească salariile minerilor

Victor Ponta a evitat ieri să spună explicit dacă susţine înfiinţarea Electra sau dacă este de acord cu două dintre măsurile propuse de Condescu: aceea de a ţine minerii acasă cinci ani cu 75% din salariu şi de a le da 10% din acţiunile Electra. „Cred că planul social înseamnă mai mult decât atât, nu pot să vorbesc doar despre aceste două măsuri”, a evitat Ponta subiectul. Întrebat cine ar trebui să suporte cinci ani costurile ţinerii a mii de mineri acasă, Ponta a răspuns că Videanu. „E simplu, banii trebuie daţi de Videanu, de la cei care i-au furat şi le-au distrus locurile de muncă”, a spus Ponta. Acesta a mai precizat că „Videanu, Manţog şi Hoară ar trebui să meargă la puşcărie”, pentru că se îmbogăţesc în timp ce alţii sărăcesc. Şi asta o spune Victor Ponta care, în calitate de partener senior la Şova şi asociaţii, a încasat alături de colegul lui de partid milioane de euro de la complexurile energetice din Oltenia pentru o aşa zisă asistenţă juridică. Relevant este şi faptul că, la conferinţa de presă de ieri, Ponta l-a avut în dreapta pe Mugurel Surupăceanu, deputat trimis în judecată pentru un tun de câteva miliarde de lei vechi dat Complexului Energetic Turceni, prin vânzarea la suprapreţ a unui utilaj defect. La fel de relevant poate să fie şi faptul că Ponta este coleg de partid cu Ion Călinoiu, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, care şi-a construit o vilă prin strămutarea unor case din Ştiucani, la fel cum au făcut Manţog, Condescu şi alţii. Singura diferenţă este că lui Manţog i s-a făcut dosar, celorlalţi nu, deşi locuiesc de ani buni în vilele din Primăverii. Şi exemplele cu pesediştii care au jecmănit mineritul, dar plâng acum pe umerii minerilor, ar putea continua.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: