Ponta, uimit de câți regaliști au apărut în Parlament

Reacție uimitoare a fostului premier Victor Ponta după ședința solemnă de luni a Parlamentului, dedicată comemorării regelui Mihai I. Deputatul de Gorj a menționat într-o declarație pe care a făcut-o la România Tv că nu se aștepta să descopere atât de mulți „regaliști” printre colegii săi parlamentari.

După ce ani de zile puterea din România, reprezentată de toate partidele, l-a ținut la distanță pe fostul suveran, acum aleșii neamului îl plâng pe rege mai ceva decât cei care l-au iubit cu adevărat pe fostul monarh. Până și Ponta e convins că dacă sicriul regelui ar fi fost adus în Parlament, s-ar fi găsit destui aleși care să nu rateze ocazia unui selfie.       

„Mie mi se pare că dintr-o chestiune normală de recunoaştere, de bun-simţ, de respect, cădem într-o poveste în care astăzi, sincer, iertaţi-mi expresia, poate fi oarecum dură, dar dacă era chiar catafalcul regelui, cred că îşi făceau selfie. Erau toţi aşa de regalişti unii dintre ei. De exemplu, Tăriceanu - ştiu, în 2011, eu eram la Camera Deputaţilor, ne-am bătut cu ceilalţi să vorbească în Parlament regele Mihai. Toţi regaliştii ăştia de astăzi, unii dintre ei erau chiar împotrivă să îl chemăm în Parlament. Totul s-a transformat, repet însă, vorbesc politic acum, de ce ai nevoie de şedinţă comemorativă ca să votezi nu ştiu ce? Puteai să zici şedinţa e la ora 12, venea patriarhul, la ora 4 e şedinţă normală, că avem în fiecare luni. Parcă ai ceva de ascuns, ca şi cu Ordonanţa 13, le-am zis: de ce trebuie să fie noaptea? Putea să fie ziua frumos, făceaţi o conferinţă”, a declarat Ponta.

Deputatul a menționat cu aceeași ocazie și că, după demisia sa din 2015 din fruntea Guvernului, fostul vicepremier Vasile Dâncu ar fi trebuit să îi ia locul și să devină prim-ministru. Klaus Iohannis l-a preferat însă pe Dacian Cioloș, iar Liviu Dragnea nu a fost atunci de acord cu o moțiune care să ducă la schimbarea noului Guvern. Ponta afirmă că atunci a avut prima dispută majoră cu actualul șef al PSD, după aceea neînțelegerile dintre ei devenind tot mai evidente. Atât de evidente încât aproape zilnic fostul premier își critică foștii colegi pentru greșelile pe care le fac în actul de guvernare. Marți, de exemplu, Ponta a menționat pe contul său de Fcebook că doar companiile multinaționale vor ieși întărite după reformele fiscale ce vor fi aplicate de anul viitor, în timp ce firmele românești vor fi grav afectate de legislația promovată de PSD.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: