Potârcă – „Mai fac o factură, mai mă arestează o dată!”

„Mai fac o factură, mai iau un dosar, mai mă reţin poliţiştii 24 de ore. Poliţia face abuzuri. Iar mă reţin pentru 24 de ore”! Asta a declarat Potârcă marţi înainte de a fi introdus în arestul Poliţiei Gorj. Aproape de ora 22, Potârcă a primit şi o veste bună: este liber. Pentru a doua oară în această săptămână magistraţii au decis că acest nu are voie să plece din ţară sau să comunice cu cei implicaţi în dosarele sale de evaziune fiscală.

Ieri, când a fost prezentat la audieri la Parchet, omul de afaceri a precizat, la fel, că „mai fac o factură, mai mă aleg cu un dosar”, anchetatorii părând să fie „grijulii” cu afacerile şi libertatea acestuia , dându-i „posibilitatea” de a nu mai tăia prea curând facturi şi chitanţe pe sume ce pot fi considerate ca astronomice.

La aflarea veştii că va fi liber, aşa cum credea, de fapt, marţi seara că urma să fie, Potârcă nu s-a sfiit să îi arate cu degetul pe cei care îl anchetează. „Finanţele luptă împotriva mea de 10 ani şi nu se va termina aici pentru că şi eu lupt împotriva lor. Sunt unii incompetenţi care nu îşi fac treaba, doar vorbesc despre evaziune, care nu este însă dovedită. Le transmit să mai înveţe carte pentru că sunt ţigan şi sunt mândru că sunt ţigan şi niciodată n-or să aibă ei dovezi”, a precizat Potârcă în timp ce era dus de poliţişti din sala de judecată spre duba Poliţiei.

Noile acuzaţii

„Incompetenţii” au scos însă asul din mânecă şi au reuşit să îl mai ţină departe de casă, firmă şi afaceri pe cel care este cunoscut ca un personaj extrem de influent în Meteor, influenţă creată însă şi cu ajutorul unor împrumuturi luate în ultima perioadă de la romii din cartier. Ca şi în cazul precedentului dosar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dat publicităţii un comunicat de presă pentru a informa opinia publică în privinţa faptelor de care este acuzat Ninel Potârcă şi nepotul său. Totul porneşte de la o factură, însoţită de o chitanţă, în valoare de 23,8 milioane lei, plata cu bani gheaţă a sumei respective fiind considerată una colosală.

„În fapt, în acest dosar cei doi sunt învinuiţi pentru faptul că în calitate de administratori ai SC CENTRUM CONSULTING SRL au depus la DGFP Gorj un decont de TVA aferent unor achiziţii ale firmei de la SC ROBIATEX SRL Târgu-Jiu, în valoare de 23.000.000 lei, pe stoc neexistând marfă de valoarea menţionată. Astfel, învinuitul Potârcă Constantin Ninel, administrator al SC CENTRUM CONSULTING SRL, a înregistrat în contabilitate cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, respectiv factura fiscală seria GJ 214 din 21.09.2009, emisă de învinuitul Potârcă Toma, pentru suma de 23.800.000 lei, achitată cu chitanţa seria GJ nr. 174 din 30.01.2010 emisă de SC ROBIATEX SRL Tg.-Jiu. Prejudiciul creat bugetului de stat este de 3.800.000 lei”, se menţionează în comunicatul Parchetului.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: