Prefectul face 500 de abdomene pe zi să scape de burtă

Prefectul Liviu Andrei şi-a dorit să devină aviator, iar tatăl său vroia să-l facă preot. Până la urmă, Liviu Andrei a început să practice judo şi lupte. Şi în prezent face sport pentru a se menţine în formă. Zilnic, execută câte 500 de abdomene pentru a nu face burtă. El spune că bărbaţi cu burtă nu au personalitate.

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, şi-a dorit să ajungă pilot de avion. Fiind singurul băiat din familie, mama acestuia s-a opus vehement, speriată numai la gândul că îşi pune viaţa în pericol. Aceasta dorea să-l facă doctor, iar tatăl său popă. Încă de copil era atras de avioane, iar modelul său îl reprezenta un unchi, comandatul Unităţii Militare de Aviaţie de la Câmpina din aceea perioadă. “Îmi amintesc că-l admiram foarte mult pe un unchi de al meu, vărul tatălui din fraţi, comandant al Unităţii Militare de Aviaţie de la Câmpina. La vârsta de 12 ani am fost la Câmpina. Îmi doream enorm să urc într-un avion. Am văzut aparatele de zbor, dar nu am fost lăsat să intru în niciunul, pe motiv că aveam nevoie de o aprobare specială. După câţiva ani, am realizat că aici fusese mâna mamei, ţinând cont că unchiul meu era comandantul unităţii. Astfel, cred că am fost lucrat de familie pentru ca nu cumva să îmi placă foarte mult avionul”, a declarat prefectul.

De la sala de sport la Prefectură

Dezamăgit de faptul ca dorinţa nu i se împlinise, prefectul Andrei şi-a găsit alinarea în practicarea sportului. De mai multe ori, a fost medaliat la concursurile naţionale la lupte şi judo. În anul 1980, a făcut parte din lotul Ministerului de Interne de judo. “Am urmat viaţa sportivă şi astfel am devenit profesor de educaţie fizică, lucru ce a bucurat-o nespus de mult pe mama”, a declarat Liviu Andrei.

Pentru a se menţine în formă, prefectul face zilnic câte 500 de abdomene şi aleargă câte 7-8 km. “Chiar dacă nu sunt acasă şi mă aflu în vreun hotel, nu ies din cameră până nu fac 500 de abdomene şi genuflexiuni pentru a nu face burtă. Consider că bărbaţii cu burtă nu au personalitate. Nu sunt absurd, puţină burtică se acceptă, dar să nu fie exagerată”, a mai precizat Andrei.

Cât mai puţină politică în familie

Prefectul spune că nu şi-ar sfătui niciodată copiii să facă politică. “Nu mi-aş sfătui copiii să facă politică. E un consum de energie, un stres prea mare. Cu toate acestea cred că atât fiica cât şi fiul meu vor fi atraşi de politică. Încă de pe acum băieţelul meu, în vârstă de 3 ani, spune la cunoscuţi că el este prefectul, iar tati subalternul. Chiar dacă e mic ştie absolut tot. Când mă vede la televizor, nu se mişcă din faţa ecranului, indiferent cât ar dura emisiunea respectivă”, a declarat prefectul.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: