Previziune sumbră a unui oficial. Vor crăpa ventilatoarele din ATI Covid

Județul Gorj are nevoie de cel puțin 10 noi ventilatoare pentru paturile de la ATI, paturi care sunt ocupate aproape la capacitate maximă. Subprefectul de Gorj cu atribuții de prefect, Marcel Iacobescu, spune că ventilatoarele care există deja sunt depășite din punct de vedere al orelor de funcționare, iar într-un final vor ”crăpa”.

”Paturile de ATI nu le vom putea suplimenta. Este clar că vor rămâne aceleași. Ne chinuim să facem rost de ventilatoare, tocmai pentru că este nevoie mare. Ar mai fi nevoie de cel puțin 10 ventilatoare. Încercăm să facem rost de ele. Cele existente deja sunt obosite. Au zeci de mii de ore de funcționare, iar la un moment dat o să crape”, a spus Iacobescu.

Cea mai complicată situație este la Spitalul din Târgu Cărbunești. În unitatea medicală nu mai există niciun loc la Secția ATI, din păcate. Sunt cazuri în care pacienții așteaptă și la Urgențe pentru a putea prinde un loc la Terapie Intensivă.

”De vreo trei zile nu mai avem locuri la ATI. Ba mai mult, avem doi pacienți pe care îi ținem în urgență de ieri și care nu au loc la Terapie Intensivă. Cazuri de la toate categoriile de vârstă, iar cazurile grave sunt la cei nevaccinați. Avem și 7 copii, dar starea lor este una bună, nu sunt probleme. Starea gravă este la cei nevaccinați”, a spus Constantin Târziu, la Radio Infinit.

Unitatea medicală a intrat și într-un proces de extindere. Acest lucru afectează puțin activitatea cadrelor medicale. ”Se lucrează la Ambulatoriu, dar în această perioadă ne îngreunează puțin situația. Este zgomot, este praf, nu avem cele mai bune trasee pentru pacienți. Se lucrează la spații. Să putem avea aparatură nouă, trebuie să suportăm puțin”, a mai spus Târziu.

Și la Târgu Jiu sunt ocupate paturile de la ATI, dar și saloanele destinate pacienților Covid sunt aproape pline.

Vizualizări: 1,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: