Primar despre conducerea CEO: Este ruşinos

Săptămâna trecută au fost scoase din funcţiune grupurile 3 și 7 ale termocentralelor din Rovinari și Turceni. Primarul comunei gorjene Cătunele, Florinel Ţuilă, este de părere că acele grupuri nu funcţionau nici înainte la capacitate şi că toată situaţia din Complexul Energetic Oltenia este, de fapt, o luptă politică.

„Datorită faptului că am fost omişi, am făcut aceste lucruri total greşite. Consider că am greşit, de îndată ce am avut şi grupuri tehnologizate, moderne. Părerea mea este că nu au funcţiontat nici înainte la capacitate. Nu cred că au închis grupuri funcţionale. Mă gândesc că e ca la noi, la români, o chestiune formală şi vom funcţiona în continuare pentru că avem nevoie de energie. Asta înseamnă că noi putem funcţiona, ne pensionăm muncitorii, nu închidem brusc locurile de muncă. Mai mult cred că e o chestiune politică, se atacă şi partidele între ele, pe tema asta. Nu am auzit de o restructurare a locurilor de muncă rapidă, ceea ce înseamnă că avem grupuri care vor consuma rezerva de cărbune”, a transmis primarul.

Florinel Țuilă mai spune şi că una dintre soluţii ar fi disponibilizarea celor de la TESA, care îşi pot găsi de lucru în domeniul privat: „Dacă s-ar da drumul la legea pentru pensionare, cred că ar pleca în pensie aceia care trebuie restructuraţi. Chiar dacă nu s-a pus în aplicare până în prezent, probabil că se organizează şi vor da drumul la lege, astfel încât să plece în pensie şi să restructureze mineritul aşa cum trebuie. Sunt peste 2000 de locuri de muncă care nu sunt legate de producţie. Dacă s-ar face restructurarea de acolo, nu ar fi probleme. Sunt oameni cu posibilităţi, oameni cu şcoală sunt deştepţi şi si-ar găsi altă activitate pe care să o facă. Fiind oameni de bază, pot merge în domenii private”.

Edilul transmite că nu există o comunicare cu actuala conducere CEO. Mai mult decât atât, susţine că autorităţile locale sunt ignorate: „Comunităţile nu au prea mari avantaje, însă trebuie făcut ceva pentru că ei deţin terenurile noastre. Nu plătesc impozite şi taxe, le dau în primire la ciobani să păşuneze şi multe alte chestiuni pe care le fac ei împotriva comunităţilor locale. Nu am fost primit să discutăm cu noua conducere a CEO. După ce a plecat domnul Iacobescu, cei de la Compelx au încheiat orice legătură cu noi. Este ruşinos din partea lor. Să nu colaborezi cu administraţiile locale, acolo unde este activitate, este un gest de neseriozitate totală. Cu cealaltă conducere aveam comunicare, nu s-au rezolvat problemele, dar am ajuns la discuţii. Cu cei de acum nu se poate nici comunica, eu consider că nu ţin cont de noi. Dacă vor să închidă, ce rost are sa comunice”, a mai spus primarul, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: