Primar, despre directorii CEO: Ori sunt orbi, ori nu știu!

Zeci de localnici din Roșia de Amaradia sunt la mila Complexului Energetic Oltenia. Compania nu le-a mai achitat uzufructul de trei ani, iar autoritățile încearcă să convingă oficialii CEO să se achite de această datorie și să redea terenurile afectate de excavatoare în circuitul agricol. „Ori sunt orbi, ori nu știu”, spune primarul Liviu Cotojman despre managerii companiei, văzând că aceștia nu vor nici să plătească și nici să niveleze terenurile oamenilor.

„În urma excavărilor miniere vechi, a rămas o groapă remanentă de câteva sute de hectare pentru care ei plătesc uzufruct până vor fi redate în circuitul agricol. De doi ani, CEO nici măcar n-a prins în buget suma asta, ca să acorde oamenilor banii. M-am luptat cu disperare să-i conving să înceapă negocierile pentru uzufruct”, a spus primarul Liviu Cotojman.

Acesta le-a propus și soluții oficialilor din CEO, dar susține că niciun director nu s-a arătat interesat să rezolve problemele de la Roșia. „Le-am explicat că pot lua sterilul din zona unde există cărbunele, descopertează, rămâne descopertat cărbunele, pot deschide puncte de desfacere de unde oamenii să-și poată lua rațiile de cărbune. Apoi să niveleze terenurile și să le redea în circuitul agricol. Împușcă doi iepuri dintr-o lovitură. Ori sunt orbi, ori nu știu. Conducătorii sunt foarte slabi. Nu le cer taxă de excavare, să vină și să rezolve problema, să refacă ecosistemul, relieful zonei până la urmă. E responsabilitatea lor. A venit domnul Daniel Antonie și știți ce mi-a spus: Domn’ primar, nu știu cum să vă spun ca să nu vă supăr. N-avem ce să facem cu cărbunele, domnule”, a explicat primarul Cotojman.

Vizualizări: 2,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: