Primar: Problema cailor ne depășește. Trebuie legi mai aspre!

Municipiul Târgu Jiu nu este singura localitate din Gorj unde caii sunt întâlniți pe străzi, la fiecare pas. Astfel de situații sunt în tot județul. Și orașul Tismana se confruntă cu această problemă, iar autoritățile locale spun că sunt depășite de situație. Primarul Marian Slivilescu susţine că numai prin schimbarea legislației ar putea fi stârpit acest fenomen.

La Tismana, problema cailor lăsați nesupravegheați creează nenumărate probleme. O spun chiar autoritățile. Acum câteva zile, un gorjean a fotografiat câțiva cai care se plimbau nestingheriți prin satul Celei, chiar pe drumul național. Primarul Marian Slivilescu recunoaşte că este depășit de situație. „Am avut și situații în care am ținut animalele, câte 10-12 cai, luați de pe recoltele oamenilor, și proprietarii au fost sancționați cu amendă contravențională. Amenda este 500 de lei. Avem crescători de animale care au câte trei amenzi, din păcate, unele și neachitate. Le-au primit și nu se învață minte. E lipsă de educație. Găsim cai pe drumul național, chiar prin centrul civic lăsați noaptea liberi la pășunat, care se duc după aceea la domiciliul proprietarilor. O situație greu de suportat de cetățeni. Simțim că suntem depășiți de situație”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Este clar: situația de la Tismana este similară cu cea de la Târgu Jiu. Cei sancționați nu plătesc amenzile, însă îşi recuperează animalele după ce achită taxa de recuperare din obor, care este una modică, și astfel animalele ajung iar în stradă sau pe terenurile agricole. Administrația locală de la Tismana cere schimbarea legislației, astfel încât proprietarii de animale neglijenți să fie aspru sancționați. „Ar trebui condiționată ridicarea calului din obor de plata amenzii. Oamenii și-au abandonat locurile, nu mai pun porumb și grâu din cauza cailor. Vin caii de la Godinești la Tismana, și invers. Caii nesupravegheați reprezintă o mare problemă pentru noi, mai ales în zona comunităților de romi. Trebuie făcute niște legi care să se aplice în toate localitățile, mai aspre, care să permită într-un timp foarte scurt luarea unor măsuri pentru ca acele consecințe asupra proprietarilor să fie imediate”, a precizat mai primarul orașului Tismana.  

Galerie foto





Vizualizări: 1,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: