Primăria Polovragi, în instanţă cu zeci de localnici

Situaţie mai puţin obişnuită în comuna gorjeană Polovragi. Primăria din localitate este în instanţă cu aproximativ 90 de localnici de etnie romă. S-a ajuns în această situaţie pentru că aceştia nu şi-au achitat la timp amenzile care, unele dintre ele, sunt mai vechi de 10 ani. Primarul din Polovragi nu vrea ca acestea să rămână neachitate şi doreşte să le transforme în muncă în folosul comunităţii.

Numai în acest an, Primăria Polovragi a înregistrat pe rolul Judecătoriei Novaci 90 de dosare, în care cere înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii.

Cei vizaţi sunt cetăţeni de etnie romă care nu şi-au achitat amenzile şi nici nu au putut fi executaţi silit. "Vreau să vă spun că este vorba de romii din rudărie. S-au acumulat foarte multe amenzi. Sunt şi amenzi de peste 10 ani. Să nu vă spun că şi penalităţile curg. Pentru noi este o greutate la bugetul local. Până acum au fost lăsaţi aşa, dar nu mai merge. Nu putem nici să îi executăm silit, pentru că nu avem ce să le luam. Nu este vorba de sume mari pentru fiecare persoană. Unii au 100 de lei, alţii 500, dar ideea este că trebuie să ne recuperăm cumva aceste datorii", a precizat Gheorghe Epure, primar.

Mai mult decât atât, datornicii nu sunt de acord nici cu această măsură luată de autorităţi şi refuză să muncească.

Primarul este de părere că aici şi legea confuză îşi pune amprenta. "Nu ar fi atât de multe dosare la judecătorie dacă romii ar veni să îşi facă orele de muncă. E adevărat că fac muncă necalificată, dar asta este situaţia. Îi folosim acolo unde avem nevoie, la şanţuri, la desfundat de podeţe, la tot felul de activităţi, însă unii nu vin deloc, iar alţii nu îşi termină toate orele. În această situaţie suntem nevoiţi să întoarcem dosarele pe rol. Dacă legea ar fi mai clară, ar fi altceva. Dar, este în dungă", a explicat primarul din Polovragi.

Vizualizări: 2,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: