Primărie din Gorj dată în judecată de o carieră minieră privată

Administrația locală din comuna gorjeană Cătunele a fost dată în judecată de o carieră minieră privată care desfășoară activitate pe raza localității. SC Bov Resources SRL încearcă să anuleze în instanță o autorizație de construire emisă de primărie.

Acțiunea vizează o construcție pentru care proprietarul a obținut autorizația de construire ulterior executării lucrărilor. Imobilul în cauză ar fi situat în vecinătatea exploatării miniere. ”Cer să anulăm autorizația pe care am dat-o pe construcție la casa lui Frățilă. Este vorba de cetățeanul care are locuință acolo, lângă carieră. Autorizația am dat-o după ce a ridicat casa. I-am dat amendă, a vrut să intre în legalitate și i-am dat autorizația de construcție. SC Bov Resources SRL zice că a construit-o ilegal, că nu se poate construi acolo. Au avut actele necesare pentru autorizare și firma, și persoana fizică. Atâta timp cât mi-au prezentat actele, pe mine nu mă interesează”, a declarat Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele.

SC Bov Resources SRL deține în satul Lupoaia o carieră experimentală. La rândul lor, cetățenii din apropiere au reclamat exploatarea la autoritățile responsabile cu protecția mediului din Gorj.

Vizualizări: 3,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: