Primarii gorjeni nu mai pot încheia convenţii cu AJOFM

Primarii din Gorj nu se vor mai putea bucura de sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin încheierea de convenţii pentru că articolul care făcea referire la acest lucru s-a abrogat. În acest moment, sunt 27 de astfel de convenţii încheiate, convenţii ce expiră la 31 octombrie.

Peste 240 de şomeri gorjeni au fost încadraţi în muncă în urma încheierii acestor convenţii între primării şi AJOFM Gorj. Începând cu 31 octombrie, acest lucru nu va mai fi posibil din cauza faptului că articolul respectiv a fost abrogat. Primarii care s-au bucurat de această facilitate au încheiat convenţiile respective încă de la 1 aprilie şi au fost obligaţi să-i ţină la locul de muncă şase luni, lucru deloc greu dacă punem la socoteală numeroasele proiecte pe care le au în desfăşurare la ora actuală. „Luna viitoare aceste convenţii vor expira şi nu mai pot fi încheiate altele pentru că articolul s-a abrogat. Avem în derulare un număr de 27 de convenţii cu primarii care au încadrat un număr de 246 de persoane”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj.

Printre primarii care s-au bucurat de beneficiile acestor convenţii se numără Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, dar şi Viorel Drăguşin, primarul de la Cruşeţ. Primul primar, Liviu Cotojman, a încadrat prin AJOFM, un şofer pentru microbuzul şcolarilor în timp ce al doilea primar, Viorel Drăguşin, şi-a făcut toate reparaţiile la şcoli cu ajutorul persoanelor încadrate din şomaj. „Mi-am făcut treaba cu oamenii ăştia. Am renovat şcolile, reparaţii la drumuri, peste tot, au muncit, a fost o soluţie avantajoasă şi pentru noi şi pentru ei că aveau de muncă şi câştigau un ban. Primăria suporta 30% din cheltuieli în timp ce AJOFM suporta 70%. Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără ei”, a declarat Viorel Drăguşin.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: