Primarul din Cîlnic are proiecte pentru încă un mandat

Alimentarea cu apă, canalizarea, finalizarea asfaltării liniilor de sat sunt câteva dintre priorităţile primarului din Câlnic, Dumitru Vulpe, pentru anul 2012. Nu lipsesc din programul primarului nici continuarea lucrărilor de reabilitare a şcolilor, de sprijinire a bisericilor. Reabilitarea iluminatului public a fost deja finalizată în 2011, an în care au fost terminate investiţii importante la dispensar, la căminul cultural şi ghişeul poştal.

Primăria Cîlnic are depuse proiecte la Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii ce vizează asfaltarea liniilor de sat din Cîlnic – Vatra Nouă, precum şi canalizarea din satul Cîlnic. În 2012, prioritară va fi asfaltarea satului Cîlnic – Vatra Nouă şi a satului Vlădoi. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, urmează să fie semnată cererea de finanţare privind lucrarea „Structura de agrement turistic” (ştranduri), iar lucrările vor demara imediat ce timpul va permite.

Ca proiecte de viitor, primarul Dumitru Vulpe îşi propune să obţină finanţare pentru două ateliere meşteşugăreşti, un dispensar uman şi altul veterinar.

În anul 2011, primăria a pus în funcţiune şi cel de-al doilea puţ (din Lac) pentru a asigura cantitatea de apă potabilă, iar în acest an va fi realizată aducţiunea de la puţ până la bazinul de apă, conducta fiind deja achiziţionată. Toamna trecută a fost finalizată lucrarea de alimentare cu apă a satului Cîlnic-Vatra Nouă, iar în această perioadă va fi realizată alimentarea cu apă a satului Vâlceana. Tot în acest an va fi construit centrul local de Informare Turistică, investiţie finanţată în întregime din fonduri externe în valoare de 200.000 de euro. Tot în acest an va fi inaugurată  Baza sportivă multifuncţională.

CURĂŢENIE

La Cîlnic a fost finalizat proiectul de colectare a deşeurilor prin înfiinţarea serviciului de salubrizare. Au fost achiziţionate europubele şi două autogunoiere, astfel că acum toate deşeurile sunt colectate şi transportate la groapa de gunoi.

CANDIDATURĂ

Primarul liberal Dumitru Vulpe este susţinut de USL pentru un nou mandat de primar, la alegerile din 10 iunie 2012.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: