Primul oraș din Gorj controlat de pe telefon

Orașul Rovinari va deveni primul oraș ce va fi coordonat prin telegestiune. Concret, tot iluminatul din localitate va fi controlat de pe un telefon. Noul sistem de iluminat va costa 8 milioane de lei și va aduce o reducere de 40% la factura la energie electrică.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a transmis că va fi desemnată o persoană care să controleze iluminatul public din oraș de pe tabletă.

Autoritățile au reușit să atragă fonduri europene pentru acest proiect. „Am semnat contractul pentru iluminatul cu led. Vom fi singurul oraș cu telegestiune, totul fiind controlat de pe smartphone sau tabletă. Aici se vede eficiența și cred că asta înseamnă un oraș european și bine pus la punct. Va fi coordonat sistemul de iluminat de o persoană responsabilă și acesta va funcționa 100% electronic. Sunt 700 de stâlpi pe extindere ca să acoperim și zonele care nu sunt acoperite. E o investiție de 80 de miliarde de lei vechi, bani europeni și 2% cofinanțare din bugetul nostru”, a declarat, la Tele3, primarul Robert Filip.

Vizualizări: 4,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: