Principalele alimente care compun dieta raw vegană

Trecerea la o dietă raw vegană reprezintă un pas important pentru multe persoane. Dacă te informezi în legătură cu opțiunile alimentare disponibile și incluzi produsele pe care ți le-am prezentat în meniul tău, îți vei îmbunătăți sănătatea și stilul de viață.

Descoperă în rândurile care urmează principalele alimente care compun dieta raw vegană.

Fructele sunt bogate în vitamine și minerale esențiale organismului, fibre, zahăr, enzime, antioxidanți și fitonutrienți care îmbunătățesc digestia și activitatea celulară. Într-o dietă raw vegană nu trebuie să te limitezi în ce privește consumul de fructe. Mănâncă roade autohtone sau tropicale, fie crude, fie incluse în smoothie, suc, salate, înghețate și alte preparate gustoase.

Fructele uscate au avantajul de a rezista mai mult și oferă un conținut mare de energie. În plus, pot fi folosite pentru deserturi raw vegane și chiar în anumite preparate principale. Când cumperi fructe uscate ai grijă să fie organice, fără zahăr și sulf adăugat. Multe fructe uscate, în special piersicile și caisele, conțin dioxid de sulf cu rol de colorant, dar această substanță chimică nu este sănătoasă. 

Orice dietă raw vegană este compusă în mare parte din legume. Spre deosebire de fructe, care au deseori un conținut mare de zahăr, legumele sunt mai prietenoase cu kilogramele și asigură un aport ridicat de fibre, vitamine, minerale și alte substanțe naturale folositoare organismului uman. Deși tindem să consumăm un număr mic de legume, ca morcovii, țelina, cartofii sau varza, avem la dispoziție o gamă diversă.

Nucile și semințele sunt bogate în grăsimi sănătoase, iar în dieta raw vegană acestea au rolul de a-ți oferi senzația de sațietate și a compensa nevoile corpului. Deși cele mai multe calorii ar trebui să le obținem de la fructe și legume, cel puțin 10% trebuie să provină din consumul de grăsime. Ai grijă totuși să nu exagerezi cu consumul de nuci, semințe și unt raw obținut din acestea, pentru a nu crește nivelul colesterolului total. 

Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: