Probleme după demolarea de la Turcinești. Primarul are plângere penală, iar Prefectura cere documente!

Primarul comunei Turcineşti, Dumitru Modrea, s-a ales cu plângere penală, după ce a dispus demolarea unor barăci aflate în apropierea podului de peste Jiu. Unul dintre proprietari, care a amenințat că se sinucide, s-a prezentat luni în audienţă la prefectul Ciprian Florescu, reclamând, spune el, abuzul primarului Modrea. Bărbatul susţine că va prezenta o hotărâre definitivă a instanței prin care va demonstra că barăcile nu trebuiau demolate. „Dacă are dreptate, cei care au greșit, dacă au greșit, vor plăti”, a spus prefectul Ciprian Florescu.

Lucian Paraschiva, bărbatul care vineri a stat mai bine de patru ore cu funia de gât într-un copac, amenințând că îşi pune capăt zilelor, nemulțumit fiind că Primăria Turcinești i-a demolat baraca, a avut luni, 15 mai, o primă discuție cu prefectul de Gorj. Bărbatul spune că barăcile au fost cumpărare de familia sa, de la Hidroelectrica, şi că are acte în acest sens care arată negru pe alb că nu trebuiau demolate. „Hotărârea este definitivă, mâine o certific. Dacă această sentință rămâne cum este și o certifică instanța de judecată, datele sunt foarte clare, intră la distrugere. Este plângere penală făcută la Parchet, astăzi (n.red. 15 mai) am făcut plângere penală, organele de cercetare vor lua măsuri și sper să aplice legea cum trebuie. Sper să nu avem trafic de influență, întrucât una dintre fetele primarului Modrea este juristă în cadrul Parchetului General al României. Mă aștept la presiuni foarte mari, fiind implicat tatăl în ceea ce înseamnă ilegalități”, a declarat Lucian Paraschiva.  

Cum se apără primăria

Primăria a pus la pământ barăcile spunând că terenul de sub ele îi aparţine, având la bază și o hotărâre de Consiliu Local din 1998, prin care suprafața respectivă a fost trecută în domeniul public al localității. Bărbatul căruia i s-a dărâmat locuinţa a cerut la Tribunalul Gorj anularea hotărârii Consiliului Local prin care terenul a fost trecut în domeniul public, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 31 mai 2017. 

Prefectura se implică

Prefectul de Gorj susţine că până nu vede documentele nu se poate pronunţa în acest caz. „Există un document pe care domnia sa îl are în posesie. Dacă se va dovedi că este autentic, pentru că are nevoie de o ștampilă, lucrurile se vor putea discuta în cu totul alte elemente și există posibilitatea să ne implicăm și noi, atât cât ne permite legea, în această poveste (...) Dacă are dreptate, cei care au greșit, dacă au greșit, vor plăti. Dacă nu are dreptate, cu siguranță prin intermediu dialogului va înțelege acest lucru și speța se va încheia”, a declarat Ciprian Florescu.

Lucian Paraschiva crede că dreptatea e de partea sa şi vrea ca Primăria Turcinești să-l despăgubească. „Solicit despăgubiri întrucât toată linia de producție pe care o aveam, mă refer la matrițe, prefabricate din beton, sunt toate distruse. E vorba de utilaje, de echipamente cu care îmi făceam producția. Nu mai avem nimic. Totul este ras de pe fața pământului”, a mai spus Lucian Paraschiva.

Barăcile din zonă au fost construite pe vremuri pentru muncitorii de la Hidroelectrica și vândute ulterior localnicilor.

Galerie foto


Vizualizări: 2,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: