Propunerea de suspendare a primarului Jianu, discutată în PSD

Declarația viceprimarului muinicipiului Motru, Cosmin Morega, de inițiere a procedurii de suspendare a primarului Gigel Jianu, a ocupat discuțiile de pe scena politică din județ. Morega a declarat că suspendarea se impune deoarece Jianu este un „pericol pentru comunitate“.

Vicele Cosmin Morega pare să fi vorbit fără să fi avut o discuție cu liderii PSD. Deputatul Mihai Weber, președinte executiv al PSD Gorj, a declarat că trebuie găsite „căi de comunicare”. Parlamentarul susţine că va avea o întâlnire cu Morega, dar și cu Dorin Hanu, fotul primar și actual președinte al PSD Motru. „O să am o întâlnire cu viceprimarul și liderul organizației din Motru, să văd exact situația. Apoi o să decidem care e măsura ce trebuie aplicată pentru a detensiona starea lucrurilor de acolo. Întâi trebuie să epuizăm calea dialogului. Să vedem dacă nu există alte soluții decât aceasta cu barda scoasă“, a declarat Weber.

Hanu: „Nu comentez. Sunt la pensie!”

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, liderul PSD Motru, Dorin Hanu, a declarat că nu comentează situaţia pentru că... este la pensie: „Nu mă interesează, nu am ce să comentez. Eu sunt la pensie“. Hanu a fost acuzat de vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, că este vinovat pentru neînțelegerile dintre Morega și Jianu. „Jianu este un pericol pentru mafia locală de la Motru. Morega e portavocea lui Hanu“, a spus acesta.

Întregul scandal a pornit de la nişte angajări la un centru social realizat în 2015. Dacă nu se fac acele zece angajări până în iunie, primăria trebuie să returneze 1,6 milioane de lei, finanțarea pentru centrul social.

Vizualizări: 1,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: