Radu Miruţă – candidatul cu soluţii concrete şi cu plan real de implementare 

Din 4 în 4 ani, cam aceiaşi politicieni se plimbă printre cetăţeni cerându-le încă o dată încrederea, oferindu-le însă aceleaşi promisiuni ca şi data trecută, promisiuni care sună foarte bine, dar care niciodată nu au fost realizate. Şi de această dată, politicienii au venit cu fel şi fel de programe electorale, cu ce îşi propun să facă şi cu diverse tertipuri care să atragă atenţia electoratului. Analizând programele acestora, din multe lipseşte însă modalitatea concretă prin care ei propun rezolvarea problemelor.

Ne-a atras atenţia programul candidatului USR la Primăria Târgu Jiu, Radu Miruţă, un program al unui tânăr extrem de competent în activitatea sa profesională, neimplicat în politică şi căruia viaţa i-a validat calităţile în domeniul său profesional. Venit din mediul privat, unde a demonstrat că lucrurile propuse şi dezvoltate de către el şi functionează, acesta nu promite “marea cu sarea” aşa cum o fac politicienii de la PSD, PNL sau ALDE, promisiuni neonorate vreodată, ci vine cu soluţii simple la probleme de impact major pentru societate. Radu Miruţă, candidatul USR, vrea ca încet-încet să redea locuitorilor din Târgu Jiu încrederea în sine şi-n comunitatea în care trăiesc. El crede că actualul zid dintre cetăţeni şi autorităţi, zid menţinut de către autorităţi, trebuie să dispară.

Pe langă o soluţie detaliată vis-à-vis de atitudinea autorităţilor de curtare şi nu de aşteptare a investitorilor, paşii spre punerea în practică a acestei propuneri fiind în programul său publicat pe Internet, o soluţie pentru reimplicarea angajaţilor CEO dispobibilizaţi în câmpul muncii şi o propunere concretă de administraţie transparentă, din programul lui Radu Miruţă ne-a atras atenţia şi propunerea sa de bugetare participativă.

Prin bugetarea participativa propusă de candidatul Radu Miruţă, târgujienii vor decide cum vor fi cheltuiţi o parte din banii pe care i-au achitat prin impozite şi taxe locale.

Ce inseamnă această bugetare participativă?

ü  Primăria va aloca o sumă de bani între 100-300 mii de euro pentru proiecte pe care cetăţenii să le propună în vederea dezvoltării oraşului, pe diverse domenii;

ü  Fiecare proiect propus de cetăţeni, pe domeniile decise, va trebui să se încadreze într-o limită pe care o vom stabili între 15-40 mii euro;

ü  Primăria Târgu Jiu va analiza şi filtra proiectele stabilind legalitatea şi viabilitatea lor, după care le va supune votului cetăţenilor, fiecare cetăţean având dreptul să voteze câte un proiect din fiecare domeniu;

ü  Votul presupune utilizarea unei aplicaţii inteligente pentru telefoane mobile şi calculator, prin care cetăţenii să se înscrie pentru a propune proiecte şi pentru a evalua ceea ce a fost trimis de către alte persoane;

ü  Cetăţenii îşi pot face campanie pentru promovarea unui proiect, iar primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate şi supuse din nou unei campanii publice de informare, pentru al doilea vot care se va realiza prin intermediul aceleiaşi aplicaţii inteligente, cu vot de pe telefon mobil/tableta/calculator, astfel încat se vor pune în practică exact aşa cum au fost propuse de către cetăţeni primele 3 proiecte.

Trăim în cel mai important oraş din judeţul Gorj, dar suntem sufocaţi de maşini, din ce în ce mai înghesuiţi între betoane, obligaţi să trăim zi de zi între visul a ceea ce ar putea să fie Târgu Jiul şi realitatea lipsei locurilor de muncă, scăderea puterii de cumpărare, plecarea tinerilor şi îmbătrânirea populaţiei unui oraş monoindustrializat, axat pe o activitate industrială ce începe să îşi reducă activitatea.

Şi întrebarea firească, sugerată de Radu Miruţă, pe care ne-o punem cu toţii, este de ce trebuie să fie aşa? De ce nu poate oraşul cu un buget anual de 50 milioane de euro să rezolve odată pentru totdeauna problemele de care ne lovim noi, locuitorii lui, în fiecare zi?

Radu Miruţă crede că Târgu Jiul are banii pentru a rezolva cele mai importante probleme cu care se confruntă oamenii care trăiesc, muncesc şi studiază aici.

Trebuie , in accepţiunea lui Radu Miruţă, în schimb să oprim risipa banilor primăriei, blaturile între politicienii clasici chiar dacă sunt din partide diferite, toate ducând la izolarea oraşului nostru. Trebuie să salvăm Târgu Jiul de politicieni, de corupţie şi de incompetenţă.

Galerie foto


Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: