Răuţ, în „lotul” CE Turceni de la DNA

Fostul director de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, Ion Răuţ, este cercetat de DNA, alături de alţi 22 de directori ai companiei. Răuţ a semnat prelungirea unui contract de pază care face obiectul cercetărilor în dosarul aflat pe masa procurorilor anticorupţie.

Răuţ susţine că el nu era angajat al Complexului Turceni atunci când s-a încheiat contractul cu firma de pază A&M Propaz Bucureşti cu punct de lucru la Turceni. A fost un contract moştenit, pentru care a semnat însă prelungirea. Fostul director de la Resurse Umane susţine că nu-şi mai aminteşte valoarea contractului cu firma de pază. „Eu când am fost numit director la Turceni acel contract era deja încheiat. Am semnat pentru prelungirea lui, dar nu m-am uitat exact să văd ce e cu el, pentru că era un contract moştenit şi m-am gândit că cei care l-au încheiat au ştiut ce au făcut”, susţine Ion Răuţ.

Chiar şi aşa, Răuţ a trecut pragul Direcţiei Naţionale Anticorupţie unde a dat explicaţii privind documentele semnate. Aşadar, Răuţ este urmărit penal de procurorii anticorupţie alături de directorul general Octavian Graure, directorul de energie Marian Motocu, directorul de Resurse Umane Corneliu Gârjoabă şi alţii.. „Am fost chemat la DNA în luna februarie, nu-mi amintesc exact data. Am fost şi le-am spus tot în ceea ce mă priveşte. Din moment ce semnătura mea apare pe un document ce este cercetat de ei şi normal că mă întreabă cum şi pe ce am semnat. Suntem cu toţii urmăriţi penal, aşa e procedura, dar vom vedea ce va stabili instanţa”, mai spune Ion Răuţ

Cei 23 de directori şi foşti directori de la Complexul Energetic Turceni au încheiat semnat documente de au legătură cu firma de pază încă din anul 2007. Contractul a fost prelungit până în 2009 fără a fi organizată o licitaţie în prealabil, acesta fiind şi motivul reclamaţiei.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: